FDIH: Tosset med dansk bistand til Alibaba

Det er konkurrenceforvridende og grotesk, at danske udviklingspenge skal støtte en af verdens største virksomheder.

Kinesiske Alibaba er en af verdens største virksomheder, og stifteren Jack Ma er ifølge Forbes verdens 20. rigeste mand. Derfor er det absurd, at dansk udviklingsbistand skal bidrage til at gøre den enorme virksomhed mere grøn. Det mener Niels Ralund, adm. direktør i FDIH.

”Jeg synes ikke, at de skal have økonomisk hjælp af Danmark. Ja, jeg synes faktisk, at det lyder en smule grotesk. Vi er helt enige om, at den grønne omstilling er vigtig, men jeg vil vove den påstand, at en virksomhed som Alibaba er i stand til selv at finde finansieringen, hvis de tænker sig lidt om. Ellers kan Kina nok.”

FDIHs kritik kommer efter, at Information har skrevet, at Alibaba i samarbejde med en kinesisk miljøorganisation er blandt finalisterne til at få udviklingsstøtte fra organisationen P4G, der er stiftet af den danske regering. P4G er finansieret med 225 mio. kr.

Jeg synes ikke, at de skal have hjælp af dansk udviklingsbistand. Ja, jeg synes faktisk, at det lyder en smule grotesk.

Bekæmper fair konkurrence  

Ifølge Niels Ralund er den potentielle uddeling af bistanden et direkte slag i hovedet på mange danske virksomheder, der kæmper en hård kamp mod giganter som Alibaba. Niels Ralund understreger, at han ikke har noget imod Alibaba eller udenlandsk konkurrence, så længe konkurrencen er fair, og alle spiller efter samme regler. Det er ikke tilfældet i dag, hvor kinesiske virksomheder får støtte til at sende pakker billigt til Europa og samtidig er under mistanke for at snyde med moms og told.

”Alibaba er en kæmpe konkurrent med en svimlende omsætning, og derfor er det helt skørt, at vi skal hjælpe dem yderligere. Det svarer lidt til at give nogle cykelryttere lov til at køre med elmotor. Det er et hårdt slag mod den fair konkurrence, som vi kæmper så hårdt for, og jeg kan godt forstå, hvis nogle danske virksomheder føler sig til grin.”

Det er et hårdt slag mod den fair konkurrence, som vi kæmper så hårdt for, og jeg kan godt forstå, hvis nogle danske virksomheder føler sig til grin.

Lørdag d. 20. oktober lægger Dansk Industri lokaler til P4G-topmødet, hvor det bliver afgjort, om Alibaba skal have dansk støtte.

FDIH følger sagen.

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik