Zalando dropper fri fragt og skruer op for fordelsklubben

Italienske kunder hos den tyske modegigant skal fremover betale for fragten, hvis de handler for mindre end 25 euro. Til gengæld får de adgang til Zalando Plus. Det kan være fremtiden for danske kunder.

Zalando har længe været kendt for at drive udviklingen omkring fri fragt og returnering. Nu ændrer den tyske virksomhed dog strategi. Delvist i hvert fald.

Modegiganten har netop annonceret, at de italienske Zalando-kunder skal vænne sig til, at de søde fri-fragt-tider er forbi, hvis de handler for mindre end 25 euro. Ifølge Zalando skyldes ændringen, at de italienske kunder i modsætning andre kunder ofte nøjes med at putte én vare i kurven.

Annonceringen kommer samtidig med, at Zalando, som er den mest benyttede netbutik i Danmark, præsenterede et skuffende Q3-regnskab.

Selv om Zalando forklarer, at der ikke er planer om at indføre fragt-betaling på andre markeder, er det alligevel værd at holde øje med udviklingen, mener Niels Ralund.

”Det er virkelig spændende, om Zalando holder fast i, at det kun gælder for Italien, for hvis det sker andre steder, så begynder det måske at smitte af på andre virksomheder. Jeg kan i hvert fald godt forstå, hvis de danske netbutikker skæver til Zalando.”

Zalando Plus bliver større

De italienske kunder kan midt i sorgen glæde sig over, at Zalando vil teste fordelsprogrammet Zalando Plus i det støvleformede land.
Zalando Plus har kørt i Tyskland siden 2017 og giver kunderne adgang til blandt andet gratis samme-dag-levering (i storbyerne), eksklusive rabatter og rådgivning. Testen i Italien er opvarmning til en global udvidelse af fordelsprogrammet.

Også det tiltag løfter øjenbrynene hos Niels Ralund.

”Der er helt klar en tendens til, at butikkerne vil have kunderne ind i de her medlems- og fordelsprogrammer, fordi det giver en række fordele – for både kunder og butik. Det bedste eksempel er nok Amazon Prime, men i Danmark kender vi det fra Matas, Coop og mange andre. Det bliver interessant at se, om Zalando også vil rulle programmet ud i Danmark, og hvilken betydning det kan få.”

Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Niels Preysz
Medlemschef
Micha Hansson
Webmaster & Medlemservice-ansvarlig
Esben Carbac Hansen
Salgsansvarlig
Simon Bjerremann
Analysechef
Anne K. Hansen
Eventchef
Pernille Trieb
Projektleder - er pt. på barsel
Birgitte Warming Juul
Projektleder
Magnus Glenn Hansen
Projektleder
Anna Risbjerg Omann
Studentermedhjælper - medlemsservice
Andrea Skou Pojezny
Studentermedhjælper - event
Frederik Holmershøj
Juridisk studentermedhjælper
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen