Tjek nye tyske emballageregler, som træder i kraft 2019

Nye tyske emballageregler kræver registrering inden 1. januar 2019 af produkter, som skal sælges i Tyskland.

Fra den 1. januar 2019 bliver den tyske emballageforordning afløst af emballageloven ”VerpackG”. Den nye emballagelov gælder for producenter, importører, handelsfirmaer, onlineforhandlere mv., der sælger i Tyskland. Loven gælder kun for eksport til Tyskland, og den har nogle bestemmelser og forpligtelser, der kræver, at man som eksportør til/forhandler i Tyskland registrerer sig i emballageregistret LUCID.

Alle nuværende og fremtidige producenter og importører i Tyskland skal, inden emballager/- produkter markedsføres , registrere sig, og registreringen skal foretages fra det første leverede produkt.

Det er meget vigtigt at registrere sig rigtigt. Hvis registreringen ikke er klar 1. januar 2019, kan det føre til et salgsforbud og betyde bøder op til 200.000 euro.

Virksomhederne kan læse mere på Zentrale Stelel Verpackungsregister. Siden er på tysk, selv om der også findes lidt tekst på engelsk. Selve LUCID registeret er på tysk og engelsk, og her kan mam selv registrere sig.

Dansk-Tysk Handelskammer er kontaktpunkt i Danmark, og her kan Emballage og Miljø medarbejdere hjælpe med at sikre en korrekt registrering for medlemmer af handelskammeret.

 

 

 

 

 

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik