PostNord forlænger og udvider distributionsaftale med Amazon

Postnord oplyser, at selskabet har forlænget sin aftale med Amazon i tre år. Det betyder, at PostNord fortsat vil være ansvarlig for at administrere Amazon forsendelser i Sverige og Danmark

"Vi er meget stolte af distributionsaftalen med Amazon. Vi taler om en af ​​verdens største e-handelsbutikker, så aftalen er også et kvalitetsstempel for os som ansvarlig for virksomhedens forsendelser, siger Postnords kommunikationsdirektør, Thomas Backteman til det svenske onlinemedie Digital.di.se

Forhandlinger har været i gang i lang tid, men aftalens indhold er snarere en bekræftelse plus en udvidelse af den aftale, som allerede har været gældende i en årrække. Den gamle aftale ville udløbe næste år, men bliver altså udvidet. Det betyder, at hvis Amazon skulle åbne lager i Norden, kan Postnord tage sig af leverancerne.

I dag sørger Postnord kun for leverancer i Sverige og Danmark, når pakkerne leveres af en anden distributør. Dette vil fortsat være tilfældet i den nye aftale.

Thomas Backteman mener, at Postnord er forberedt på stigende pakkemængder, hvis Amazon, der for øjeblikket ikke er en af ​​Postnords store kunder, vil åbne en svensk handelsplads og dermed lancere omfattende e-handel.

”Det er logisk, at de to vælger at forlænge aftalen, ligesom den udvides, så den også omfatter leverancer, når Amazon på et tidspunkt vælger at etablere et lager i Norden. Udvidelsen kan selvfølgelig tolkes sådan, at lageret snart kommer. Men rent forretningsmæssigt tror jeg, at man skal se det som helgardering fra begge sider for at sikre sig gensidigt samarbejde. Så ved Amazon, at de kan få sendt flere pakker ud, og PostNord sikrer sig en bid af den distributionskage,” siger direktør Niels Ralund, FDIH.

Thomas Backteman vil ikke kommentere, om PostNord forventer en lancering af Amazons e-handelsplatform på nordisk grund.

"Det er et spørgsmål, der skal rettes til Amazon," siger han.

 

Del med dit netværk

Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Niels Preysz
Medlemschef
Micha Hansson
Webmaster & Medlemservice-ansvarlig
Simon Bjerremann
Analysechef
Mikkel Roh Bøgebjerg
Projektleder/ medlemsservice
Anne K. Hansen
Eventchef
Pernille Trieb
Projektleder - er pt. på barsel
Birgitte Warming Juul
Projektleder
Magnus Glenn Hansen
Projektleder
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice
Frederik Holmershøj
Juridisk studentermedhjælper
Tine Lauritsen
Ba.jur.