Passer love og regler til din forretningsmodel?

Nye tanker og forretningsplaner passer ikke altid ind de gældende love og regler. Erhvervsstyrelsen lancerer nu en hjemmeside, hvor du kan spørge om din nye forretning og geniale ide vil blive udsæt for benspænd.

Er du i tvivl om, hvilke regler for e-handel, deleøkonomi eller noget helt tredje, som din virksomhed skal leve op til? Uanset om det er hjemme eller på eksportmarkederne, så kan det være svært at finde ud af, hvem og hvor du kan spørge.

For at få tjek på fx forbrugerregler, markedsføringsregler, cookieregler eller krav til selve produktet, så har Erhvervsstyrelsen nu oprettet en fælles hjemmeside, så du kun skal henvende dig et sted.

På nyeforretningsmodeller.dk kan man henvende sig med sit spørgsmål, og på tværs af styrelser og myndigheder vil du modtage et svar. På baggrund af din henvendelse kan myndighederne også undersøge, om der er mulighed for at præcisere eller justere reglerne eller se nærmere på, hvordan regulering er i nabolandene.?

”Det er et indlysende rigtigt initiativ, og så håber jeg, at det både vil fungere som en hjælp til de virksomheder, der spørger, og ikke mindst som en inspiration til myndigheder og politikere om at forenkle og forandre love og regler, ” siger Niels Ralund, direktør i FDIH.

Hjemmesiden fungerer også som kontakthjælp, så spørgerne kan få fat i relevante myndigheder i Danmark og i andre EU-lande for at få afklaret hvilke nationale regler, de skal leve op til.

 

Del med dit netværk

Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Niels Preysz
Medlemschef
Micha Hansson
Webmaster & Medlemservice-ansvarlig
Simon Bjerremann
Analysechef
Mikkel Roh Bøgebjerg
Projektleder/ medlemsservice
Anne K. Hansen
Eventchef
Pernille Trieb
Projektleder - er pt. på barsel
Birgitte Warming Juul
Projektleder
Magnus Glenn Hansen
Projektleder
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice
Frederik Holmershøj
Juridisk studentermedhjælper
Tine Lauritsen
Ba.jur.