Nye toner fra Ole Birk Olesen: Danmark skal blive i UPU

Det er vigtigt at bruge det politiske fokus til at lægge pres på alle parter for at ændre de nuværende regler og skabe en mere fair konkurrence, mener FDIH.

Vi bliver!

Nogenlunde sådan lyder det fra transportminister Ole Birk Olesen (LA), når snakken falder på Universal Post Union (UPU).

For godt en måned siden mente Ole Birk Olesen ellers, at Danmark skulle følge Trump og USA ud af UPU, der blandet andet regulerer de postaftaler, som sikrer kinesiske virksomheder voldsomt lave og konkurrenceforvridende fragtpriser.

"Sidenhen har ministeriet fået nye informationer. Ifølge den amerikanske ambassade vil USA til trods for udmeldelsen gerne arbejde sammen med andre medlemslande inden for rammerne af UPU for at reformere betalingssystemet," sagde Ole Birk Olesen, da han onsdag skulle forholde sig til spørgsmålet i folketingssalen. Det skriver Policy Watch, som følger sagen tæt.

FDIH: Fornuftigt at blive, hvis presset for fair konkurrence fortsætter

USA’s udtrædelse, som Ole Birk Olesen ville have Danmark til at følge, sker i protest over de konkurrenceforvridende aftaler, der betyder, at det er billigere at sende en varer fra Kina til Danmark end internt i Danmark.

FDIHs adm. direktør, Niels Ralund, er netop vendt hjem fra møder med E-commerce Europe i Bruxelles, hvor UPU og Kina-aftalen var på dagsordenen.

”Vi er helt enige med USA om, at de her aftaler er dybt urimelige og forældede, og derfor er vi glade for, at USA's udmelding fik sat yderligere fokus på problemet.”

Han forklarer videre, at der nu er blevet sat fut i det arbejde, der foregår med at hæve priserne for kineserne.

”UPU er blevet mere bevidste om, at vi simpelthen skal have lavet de regler om, og det skal gå stærkt. Lige nu hjælper aftalen jo aktivt de kinesiske virksomheder med at gøre livet surt for danske netbutikker. Det er helt hul i hovedet. Vi fortsætter arbejdet i vores europæiske organisationer for at ændre aftalerne, og vi opfordrer samtidig regeringen til at gøre det samme.”

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik