FDIH glad for konkrete forslag til bedre e-handel, konkurrence og logistik i Danmark

Vækstteam for handel og logistik gav mandag en stribe anbefalinger til regeringen, hvor centrale emner var styrk vilkår for e-handel, brug Danmark som brand, sæt ind mod ulige konkurrence fra udlandet og fjern administrativt bøvl, ikke mindst for logistik

 

Regeringen nedsatte i foråret et Vækstteam for handel og logistik, der nu har løst sin opgave med 24 anbefalinger og givet konkrete bud på, hvordan regeringen kan hjælpe erhvervet med at udnytte Danmarks eksisterende styrkepositioner og udvikle nye.

Teamet bestod især af erhvervsfolk, mens organisationer som FDIH har leveret en række indspil til teamets drøftelser.

Formanden for vækstteamet, direktør Michael Løve fra Netto, sagde ved præsentationen af teamets rapport, at det havde været et frugtbart og godt samarbejde, både i teamet og med interessenter.

”Den teknologiske udvikling og den fortsat stigende handel på nettet har allerede haft en kæmpe effekt på handels- og logistikerhvervet. Vi er blandt vækstteamets medlemmer ikke i tvivl om, at Danmark skal fostre og styrke handels- og logistikvirksomheder, der kan vinde i den internationale konkurrence i både Danmark og udlandet.”

Michael Løve pegede på, at handels- og logistikerhvervet står for ca. 15 pct. af den samlede beskæftigelse, 21 pct. af den samlede værditilvækst og 25 pct. af eksporten i Danmark. Derfor er det af afgørende betydning, at handels- og logistikvirksomhederne er rustede til at klare sig i en globaliseret, digital verden, hvor kunderne køber online uden skelen til nationalitet.

Det haster med en indsats, fordi e-handelsbalancen alene er på 40 mia. kr. i udlandets favør, og der skal sættes ind over for åbenlyse unfair konkurrencevilkår. Vækstteamet anbefaler, at Danmark fjerner sin momsbagatelgrænse på 80 kr. ved kunders direkte køb i 3. land, fx Kina.

Et andet af FDIHs ønsker er også blevet hørt, da teamet anbefaler etablering af en taskforce for lige konkurrencevilkår online, som på tværs af ministerierne kan gribe hurtigt ind, når der opstår nye former for snyd, fordi udviklingen og gammeldags lovgivning er utidssvarende.

Transportminister Ole Birk Olesen lovede på regeringens vegne, at man nu vil ”dykke ned” i anbefalinger, og han roste den konstruktive tilgang i vækstteamet arbejde, hvor man omfavnede udviklingen og fokuserede på håndtering af udfordringerne, snarere end at stille krav om beskyttelse.

Han mente dog, at man ville vente på EU i spørgsmålet om en bagatelgrænse for momsberegning, snarere end at gå efter en svensk momsløsning a la Wish.   

”Tak til vækstteamet for indsatsen og lydhørhed. Vi er glade for de mange gode og konkrete forslag i rapporten. Til transportministeren vil jeg sige; Pas på med at bruge EU som sovepude. Vi har et problem, så gør som svenskerne, og hjælp virksomhederne nu,” var bemærkningen fra direktør Niels Ralund, FDIH.

 

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik