Deadline d. 3. december: Lever din webshop op til forordningen om Geoblocking?

Den 3. december 2018 træder forordningen om Geoblocking i kraft. Det betyder, at du skal tillade personer fra andre EU-lande at handle på din side på samme vilkår som de personer, du retter din markedsføring imod.

De nye regler betyder, at du blandt andet skal være særlig opmærksom på følgende.

  • Du må ikke omdirigere kunder, der vil tilgå din side, fra en version af din side til en anden version, uden deres samtykke.
  • Kunder skal i tjek-ud have mulighed for at skrive en adresse i et andet EU-land. Vi ser ofte, at det kun er muligt at skrive en dansk adresse.
  • Skriv tydeligt, hvilke lande du tilbyder levering til, når en kunde handler på din side. Forordningen pålægger dig nemlig ikke pligt til at levere til andre lande end til dem, du tilbyder levering til nu.

Læs mere om Geoblocking

Q&A om Geoblocking

EU-kommissionen om Geoblocking

Skal du tilbyde fri fragt til alle?

Kan danske forbrugere købe til tysk moms? 

Del med dit netværk

Kommentarer

29. nov 2018 Kim

Jævnfør punkt 2 i artiklen skal kunden kunne indtaste en EU-adresse på checkout. Men hvorfor? Sælger er jo ikke forpligtet til at levere til andre lande? Menes der at det skal være muligt at indtaste både faktureringsadresse + en leveringsadresse? Eksempel: En tysk kunde besøger DK-versionen af en webside i stedet for den tyske version. På den danske side skal adressen være dansk fordi sælger kun leverer til DK. Må man her henvise til den tyske checkout hvor leveringspriser (og øvrige priser) er anderledes?

29. nov 2018 Tina Morell Nielsen

Hej Kim Det er korrekt, at I ikke behøver at levere til alle lande. I bestemmer selv, hvilke lande I leverer til. Den tyske kunde skal i eksemplet kunne indtaste sin tyske adresse i tjek-out (faktureringsadresse) for at købe varen. Der kan så være behov for også at kunne oplyse en leveringsadresse. Forekommer det ikke også med danske kunder, at de har mulighed for at oplyse en anden leveringsadresse - fx kundens arbejdsplads, eller hvis det er en gave, gavemodtagerens adresse.

Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Niels Preysz
Medlemschef
Micha Hansson
Webmaster & Medlemservice-ansvarlig
Simon Bjerremann
Analysechef
Mikkel Roh Bøgebjerg
Projektleder/ medlemsservice
Anne K. Hansen
Eventchef
Pernille Trieb
Projektleder - er pt. på barsel
Birgitte Warming Juul
Projektleder
Magnus Glenn Hansen
Projektleder
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice
Frederik Holmershøj
Juridisk studentermedhjælper
Tine Lauritsen
Ba.jur.