Husk prisen med moms – ellers koster det

10 virksomheder har nu fået bøder for at oplyse priser uden moms. Forbrugerombudsmanden har fortsat fokus på området, og har derfor udgivet en letforståelig kvikguide ”Priser med eller uden moms?”.

Siden 2014 har Forbrugerombudsmanden haft særlig fokus på forbuddet mod, at virksomheder oplyser priser uden moms til forbrugerne

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt 10 virksomheder for at oplyse priser uden moms, selvom deres markedsføring også var rettet mod forbrugerne.

9 af virksomhederne er idømt bøder på 10.000-25.000 kroner. En virksomhed har betalt et bødeforelæg på 10.000 kr. Bøderne blev relativt små, fordi der er tale om mindre virksomheder med en lav omsætning til forbrugere, hvilket bl.a. har haft betydning for bødeniveauet i sagerne.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

”Virksomheder, der markedsfører sig over for forbrugere, skal oplyse deres priser inklusive moms. Det er ikke tilstrækkeligt, at virksomheden skriver en pris og angiver, at den er uden moms.”

”Det er vigtigt, at virksomhederne giver korrekte prisoplysninger, da prisen er et væsentligt parameter, når forbrugerne skal sammenligne produkter. Samtidig er korrekte prisoplysninger med til at sikre fair konkurrence mellem virksomhederne, hvad enten der er tale om små eller store virksomheder.”

Husk nu momsen

Ifølge markedsføringslovens § 6 skal virksomheder oplyse den samlede pris inklusive alle gebyrer og andre omkostninger, når markedsføringen er rettet mod forbrugerne. Det betyder, at prisen skal være oplyst inklusive moms, så forbrugerne får oplyst den reelle pris for varen eller tjenesteydelsen.

”Det er egentlig en ganske enkel regel, og derfor er budskabet også enkelt; ”Husk nu momsen”, når du sælger til private. Det, der kan være svært at forstå, er, at selvom man primært sælger til B2B, og kun i mindre omfang B2C, skal man tydeligt oplyse prisen inklusive moms. Her er der gode råd at hente i Forbrugerombudsmandens nye kvikguide, ”Priser med eller uden moms?”, siger chefkonsulent Tina Morell Nielsen fra FDIH.

 

 

Del med dit netværk

Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Niels Preysz
Medlemschef
Micha Hansson
Webmaster & Medlemservice-ansvarlig
Simon Bjerremann
Analysechef
Mikkel Roh Bøgebjerg
Projektleder/ medlemsservice
Anne K. Hansen
Eventchef
Pernille Trieb
Projektleder - er pt. på barsel
Birgitte Warming Juul
Projektleder
Magnus Glenn Hansen
Projektleder
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice
Frederik Holmershøj
Juridisk studentermedhjælper
Tine Lauritsen
Ba.jur.