Sverige tager kampen for fair konkurrence alvorligt

Svenske PostNord bekræfter, at de har indgået en aftale med Wish, så de mange Kina-pakker bliver pålagt svensk moms. Aftalen kommer efter massivt pres fra PostNord og de svenske myndigheder. FDIH opfordrer skatteministeren til at kopiere den svenske løsning. Det haster.

Tidligere i år kom det frem, at svenske PostNord og Wish forhandlede om en løsning, der skulle sikre, at der blev betalt korrekt svensk moms af de mange varer, der hver dag strømmer ind i Sverige fra Wish. Nu bekræfter PostNord, at de netop har indgået aftalen med Wish.com.

Aftalen sikrer, at de svenske kunder automatisk betaler moms, når de handler hos Wish. E-handelsgiganten modtager betalingen og sætter en label på pakken, så PostNord kan scanne den og se, at der er blevet betalt korrekt moms. Wish overfører efterfølgende momsen til Posten.

”Vi er meget glade for løsningen, og vi håber, at andre internationale e-handlere vil indføre den,” forklarer Peter Hesslin, PostNord Sweden.

Så kan vi også!

I FDIH følger adm. direktør Niels Ralund den svenske udvikling med misundelige øjne.

”Vi er meget misundelige på svenskerne, for de har taget et stort skridt i retning af at sikre fair konkurrence for deres virksomheder. Udenlandsk konkurrence er fint, men de skal spille efter samme regler som os andre.”

Vi er meget misundelige på svenskerne, for de har taget et stort skridt i retning af at sikre fair konkurrence for deres virksomheder.

Misundelsen bliver krydret med undren, forklarer direktøren.

”Vi har rejst problematikken med de kinesiske pakker mange gange overfor forskellige politikere, men vi har hver gang fået besked på, at den svenske model ikke kan indføres i Danmark. Det undrer vi os meget over. Og vi er frustrerede, for det gør ondt på de danske virksomheder, når de skal konkurrere mod udenlandske virksomheder, der ikke opererer med moms. Derfor opfordrer vi på det kraftigste skatteministeren og danske PostNord til at kopiere vores naboer og tage kampen mod unfair konkurrence mere alvorligt.”

Og vi er frustrerede, for det gør ondt på de danske virksomheder, når de skal konkurrere mod udenlandske virksomheder, der ikke opererer med moms.

FDIH er indkaldt til teknikermøde af Skatteministeriet d. 25. juni, hvor problematikken med Kina-pakkerne er på dagsordenen.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik