Europol sætter kløerne i netsvindlere, der står bag svindel for mere end 8 mio. Euro.

95 svindlere har snydt forbrugere for mindst 8 mio. euro og lavet mere end 20.000 falske korttransaktioner, men nu er det slut. Europol har sat håndjern på de digitale tyveknægte.

28 lande – herunder Danmark – har været en del af Europols efterforskning, der nu har resulteret i anholdelsen af 95 formodede e-handelssvindlere. Europol mener, at de 95 personer har stået bag over 20.000 korttransaktioner til en værdi over 8 mio. euro.

”Det er super godt arbejde af Europol, og det viser behovet for, at vi arbejder sammen på tværs, hvis vi skal stoppe de her kriminelle,” lyder det fra Niels Ralund, adm. direktør i FDIH.

I forbindelse med anholdelserne har Europol ransaget 200 huse og konfiskeret kontanter, narko og kortdata.

Ifølge Europol viser efterforskningen, at svindel på nettet i høj grad er forbundet med organiserede kriminelle, der også bruger deres tid på at svindle med malware og phishing.

Flere anholdelser i vente

Europol forventer, at de vil foretage flere anholdelser i de kommende måneder. De vil også følge op med kampagnen #buysafepaysafe, der skal få forbrugerne til at tænke sig om, når de handler på nettet.

”Svindlerne er både dygtige, kreative og organiserede, så det er vigtigt, at politimyndigheder i Danmark og resten af verden tager dem alvorligt og sætter hårdt ind mod dem. Europols arbejde er et godt eksempel på det. Samtidig er det også afgørende med forebyggende arbejde, for selv om det er sikkert at handle på nettet, skal forbrugerne selvfølgelig tænke sig om – ligesom de skal, når de handler på strøget,” siger Niels Ralund. 

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik