Markedsføringsudvalget lancerer ny kampagne for produktsikkerhed

Markedsføringsudvalget lancerer en ny kampagne, der hjælper netbutikker med at få styr på de mange regler om produktsikkerhed. Det er vigtigt også at få styr på de udenlandske virksomheder, påpeger FDIH.

I Danmark er det sælgeren af et produkt, ikke leverandøren, der er ansvarlig for produktsikkerheden, og det kan få alvorlige konsekvenser for danske netbutikker – og forbrugere –, hvis reglerne ikke bliver fulgt. Netbutikkerne risikerer et økonomisk rap over fingrene, mens forbrugerne risikerer at blive udsat for sundhedsskadelige produkter.

Derfor er det vigtigt, at danske netbutikker sikrer, at de er opdaterede på reglerne om produktsikkerhed. For at hjælpe den danske netbutikker har Markedsføringsudvalget lanceret en ny kampagne.

Reglerne skal overholdes af alle

Det er FDIHs fornemmelse, at langt de fleste danske netbutikker overholder reglerne, og derfor opfordrer vi myndighederne til også at huske de kinesiske butikker, der hver dag sender tusindvis af produkter til Danmark og resten af EU. I øjeblikket bliver kun en lille promille af pakkerne kontrolleret, inden de når frem til forbrugerne, og det er et problem for både forbrugere og virksomheder:

”Vi har et massivt problem med produkter, der bliver importeret via leverandører uden for EU uden at blive tjekket, fordi de ofte ikke lever op til de strenge regler, som gælder i EU. Det er farligt for forbrugeren, og det skævvrider konkurrencen, når de kinesiske virksomheder ved, at de stort set risikofrit kan se bort fra de strenge regler, som danske og europæiske virksomheder bruger ressourcer på at overholde,” udtaler Niels Ralund, adm. direktør i FDIH.

Se mere om, hvad du kan gøre for at sikre, at dine produkter lever op til reglerne

Del med dit netværk

LinkedIn Facebook Twitter
Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Micha Hansson
Medlemsservice- og webmanager
Simon Bjerremann
Analysechef
Niels Preysz
Medlemschef
Anders Thesbjerg Tang
Netværksansvarlig
Anne K. Hansen
Projektleder
Pernille Trieb
Projektleder
Charlotte Ahm
Projektleder - på barsel
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice