Forventet revision af EU’s forbrugerregler glæder FDIH

EU’s kommende revision af forbrugerlovgivning skaber glæde hos FDIH. Det tegner til et stop for at bruge varer og alligevel kunne fortryde, ligesom tidsfristerne for tilbagebetaling ved fortrydelse også bliver mere fornuftige.

Europa-Kommissionen har samlet de vigtigste resultater fra den offentlige høring om en revision af EU's forbrugerlovgivningsdirektiver. Resultaterne blev præsenteret for en række interessenter, herunder Ecommerce Europe, på et møde i slutningen af januar.

Den offentlige høring med ”Fitness Check” af forbruger- og markedsføringslov og evalueringen af ​​forbrugerrettighedsdirektivet søgte forslag til, hvilke lovændringer der er nødvendige for at opdatere EU's forbrugerlovgivning. ”Fitness Check” viste, at den nuværende EU-forbrugerlovgivning stadig fungerer, og der er ikke behov for en større revision. Ikke desto mindre overvejer Kommissionen en række ændringer af nogle af direktiverne.

Kommissionen har gennemgået forskellige interessenters svar på forslag til ændringer, herunder gennemsigtighed ved køb på online platforme, udvidelse af forbrugerrettigheder, fx retten til at trække sig ud af "gratis" digitale tjenester, klage og sanktioner.

Forslaget om at rette tidsfristerne for tilbagebetaling ved fortrydelse, så butikken ikke skal betale, før varen er kommet tilbage, glæder os. Det er efter vores mening almindelig sund fornuft.

- Henrik Theil, chef for Public Affairs hos FDIH

Nogle af resultaterne er i overensstemmelse med E-handel Europas vurdering af udfordringerne i ​​EU's forbrugerlovgivningsdirektiver.

”På mødet i sidste uge i Ecommerce Europes eRegulations Committee drøftede vi Kommissionens opsummering af svarene. Kommissionen har lyttet til Ecommerce Europe, så der var tilfredshed fra alle sider med forslaget om at fjerne retten til at fortryde og få penge tilbage for varer, som kunden reelt har taget i brug. Forslaget om at rette tidsfristerne for tilbagebetaling ved fortrydelse, så butikken ikke skal betale, før varen er kommet tilbage, glæder os. Det er efter vores mening almindelig sund fornuft,” siger Public Affairs chef Henrik Theil, FDIH.

Resultaterne af det samlede ”Fitness Check” er endnu ikke offentliggjort. De ændringer, som Kommissionen går videre med, skal afstemmes med den meddelelse ”En ny aftale om forbrugerbeskyttelse”, som Kommissionen forventer at udsende i april 2018.

Del med dit netværk

LinkedIn Facebook Twitter

Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Anders Henneberg Kaltoft
Kommunikationsmedarb.
Micha Hansson
Medlemsservice- og webmanager
Simon Bjerremann
Analysechef
Niels Preysz
Medlemschef
Anders Thesbjerg Tang
Netværksansvarlig
Charlotte Ahm
Projektleder - på barsel
Pernille Trieb
Projektleder
Kim Bruno-Lindby
Event & Marketingchef
Anne K. Hansen
Projektleder
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice
Julie L. M. Deschanel
Juridisk Studentermedhjælper (stud.jur)