DK-Hostmaster lukker 2600 fupbutikker på .dk-domænet

E-handelskunder kan have større tillid til netbutikker under .dk-domænet efter DK-Hostmaster har lukket 2600 mistænkelige butikker. FDIH er glade for den skærpede indsats.

 ”Det styrker helt klart tilliden hos kunderne, at DIFO og DK-Hostmaster siden november 2017 har skærpet identitetskontrollen på .dk-domænet. Når man nu lukker 2.600 fupbutikker, så kommer det både de lovlydige netbutikker og kunderne til gode, fordi man kan have endnu større tillid til netbutikker under .dk-domænet. Vi er rigtigt glade for den skærpede kurs, og en stor ros til DIFO/DK-Hostmasters indsats,” siger kommunikationschef Henrik Theil, FDIH.

DIFO og DK-Hostmaster, der administrerer de danske domænenavne, har set en stigende kriminalitet med .dk domænenavne – bl.a. i form af ”fupbutikker” på nettet, der påstår at sælge mærkevare produkter, men ikke gør det.

Læs mere om den danske domæneoprydning på DIFO’s hjemmeside

Derfor er identitetskontrollen skærpet for både danske og udenlandske kunder, og da problemet med ”fupbutikker” er koncentreret omkring udenlandske kunder, har disse

kunder været igennem en særskilt kontrol.

I alt har man fundet 3.816 domænenavne fra .dk-zonen, der nu ikke længere kan tilgås. Derudover har EIT DK undersøgt domænenavne og netbutikker, før de nye initiativer blev igangsat og igen efter.

Den analyse viser, at der først blev fundet 3.075 fupbutikker på .dk domænenavne og efter initiativerne er blevet gennemført 475 mulige fupbutikker. Altså en reduktion på 2.600 fupbutikker, så andelen af mistænkelige hjemmesider er reduceret til en syvendedel af det samlede antal hjemmesider (se grafik).

"Vi kan se, at vores resultater bidrager til, at den danske zone nu er endnu mere sikker. Det er netop sikkerheden, der optager os. Vi er den første domæneadministrator på verdensplan, som har lavet tiltag imod det stigende problem med fupbutikker med skærpet ID-kontrol. Man kan have tillid til domænenavne, der slutter på .dk,” siger Jakob Bring Truelsen, administrerende direktør i DIFO/DK-Hostmaster.

Kommentarer

19. apr 2018 Morten

Så bør http://www.kraemmerbasen.dk/ nok også lukkes

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik