E-handel siger nej til EU-kommissionens nye betalingsregler

27 e-handelsvirksomheder og organisationer, herunder Ecommerce Europe, anbefaler EU-Kommissionen at ændre sit udkast til regulering af onlinebetalinger. Udkastet foreslår sikkerhedsforanstaltninger, som er ude af takt med de faktiske forhold inden for europæisk e-handel.

 

EU-kommissionen har i sit udkast til regulering af netbetalinger beskrevet et sæt sikkerhedskrav, der efter e-handlens vurdering er ude af trit med de faktiske forhold og de trusler, der er mod betalinger på nettet. Det er den Europæiske Bankmyndighed EBA, der har ført pennen omkring de tekniske krav (RTS) og kundeidentifikation (SCA), som skal indgå i Betalingsdirektiv 2.

Siden de første udkast har der konstant været skarp kritik af indholdet, blandt andet fra Ecommerce Europe, fordi EBA stiller urimelige tekniske krav, der gør selv små betalinger bøvlede. EBA tager ikke højde for, at nethandlen selv fx via software baseret på deres erfaringer faktisk finder og stopper svindlere, inden det går galt.

Kommissionen har dog kun delvist lyttet til kritikken, og nu har en række organisationer skrevet til EU-kommissionens formand Jean-Claude Juncker, for at få kommissionen til at genoverveje udkastet.  

I brevet er der en række konkrete anbefalinger til at ændre udkastet, så kunderne oplever betalinger som enkle og nemme, og der fortsat holdes et højt sikkerhedsniveau.

FDIH bakker op om brevet via vores medlemskab af Ecommerce Europe.

Del med dit netværk

LinkedIn Facebook Twitter
Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Niels Preysz
Medlemschef
Micha Hansson
Medlemsservice- og webmanager
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice
Simon Bjerremann
Analysechef
Anne K. Hansen
Projektleder
Pernille Trieb
Projektleder
Charlotte Ahm
Projektleder - på barsel
Magnus Glenn Hansen
Projektleder