Deleøkonomisk udspil er skridt i den rigtige retning

Dele- og platformsøkonomien skal ind i samlet erhvervsstrategi, der skal bidrage til vækst i Danmark, mener regeringen. FDIH deler holdningen og opfordrer politikere og virksomheder til at arbejde sammen for at skabe enkle og holdbare løsninger.

Ministre, erhvervsledere, organisationschefer og fagforeningsbosser flokkedes mandag i Nyborg, hvor regeringen præsenterede sin nye strategi for at fremme deleøkonomien i Danmark. Det faldt sammen med, at Disruptionrådet holdt sit 3. møde, hvor FDIHs direktør Niels Ralund var inviteret, da netop deleøkonomi var på dagsordenen. 

Regeringens strategi indeholder en række konkrete initiativer, der skal gøre det nemmere for nye virksomhedstyper som Mover, Cleady, HappyHelper, Hilfr og andre at udvikle virksomheden. Det glæder Niels Ralund: 

”Vi har talt med flere af de nye virksomheder, der via nettet formidler arbejdsopgaver til både private og erhvervsdrivende. De har netop har efterspurgt en modernisering og forenkling af reglerne, så traditionelle opfattelser af fx arbejdstager- og arbejdsgiverroller bliver opdateret. Regeringens udspil og arbejdet i Disruptionrådet peger derfor i den rigtige retning.” 

Ifølge Niels Ralund er det også positivt, at regeringen vil gøre det nemmere for virksomheder at indberette eksempelvis skat til myndighederne: 

”Vi skal have fokus på, hvordan vi kan støtte de nye virksomheder, der arbejder med dele- og platformsøkonomi, og samtidig skal vi selvfølgelig sikre, at de bidrager til samfundet. Det handler i høj grad om at gøre det nemt og bekvemt at indberette skat osv. Derfor er det positivt, at regeringen vil se på netop det.” 

Læs mere om regeringens udspil

Del med dit netværk

LinkedIn Facebook Twitter
Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Niels Preysz
Medlemschef
Micha Hansson
Medlemsservice- og webmanager
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice
Simon Bjerremann
Analysechef
Anne K. Hansen
Projektleder
Pernille Trieb
Projektleder
Charlotte Ahm
Projektleder - på barsel
Magnus Glenn Hansen
Projektleder