SKAT lytter og øger kontrol med digital grænsehandel

Den nye grænsehandelsrapport viser, at skatteministeriet har lyttet til FDIHs budskab om, at nethandlen i udlandet er grænsehandel. Skat vil sikre mere kontrol med, om der betales moms og afgifter af den digitale grænsehandel.

”Vi er faktisk godt tilfredse med den nye grænsehandelsrapport. Vi har i flere år gentaget, at den digitale grænsehandel skulle med i skatteministeriets opgørelser, så der kom fokus på udfordringen, og nu sker det,” konstaterer direktør Niels Ralund fra FDIH.

Han glæder sig især over, at Skat vil øge arbejdet med at sikre, at de udenlandske netbutikker betaler den korrekte moms, når de sælger til danske forbrugere. Det drejer sig blandt andet om momskontrol gennem oplysninger om danskernes kreditkortbetalinger i udenlandske netbutikker, indsatser rettet mod internetvirksomheder og tættere internationalt samarbejde på EU-niveau.

”Det er klart, at hvis de udenlandske netbutikker ikke betaler den korrekte moms, så bliver det svært for de danske netbutikker at konkurrere. Derfor er det godt, at Skat vil fokusere på det problem, for den øgede indsats vil sikre en mere fair konkurrence og give væsentligt flere penge i statskassen.”

Rapporten er primært fokuseret på udviklingen i den fysiske grænsehandel og effekten af sodavandsafgifter mm. I dette års rapport har e-grænsehandlen fået sit eget kapitel.

Skatteministeriet konkluderer i kapitlet, at e-grænsehandlen siden 2011 er mere end tredoblet og nu udgør en tredjedel af den samlede internethandel. Køb af tjenesteydelser – fx hotelophold og kulturoplevelser – udgør ca. to tredjedele af handlen i udenlandske netbutikker, mens resten er køb af varer.

SKAT fik i 2012 fik 338 mio. kr. i moms fra danskernes køb af varer i EU-lande, og det er steget til 1,7 mia.kr. fra varer og tjenesteydelser i 2016.

Del med dit netværk

LinkedIn Facebook Twitter

Kommentarer

10. nov 2017 Erik

Er nethandel fra Australien, USA eller Kina grænsehandel? Hvor er grænsen?

10. nov 2017 Søren

Hej Erik, Tak for din kommentar. Ja, det mener vi. Hvis du handler et et andet land er det grænsehandel. Det er helt fair, at forbrugere vælger det. Vi skal bare sikre, at der er fair regler. Mvh. Søren/FDIH

Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Niels Preysz
Medlemschef
Micha Hansson
Webmaster & Medlemservice-ansvarlig
Simon Bjerremann
Analysechef
Mikkel Roh Bøgebjerg
Projektleder/ medlemsservice
Anne K. Hansen
Eventchef
Pernille Trieb
Projektleder
Birgitte Warming Juul
Projektleder
Magnus Glenn Hansen
Projektleder
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice
Frederik Holmershøj
Juridisk studentermedhjælper
Tine Lauritsen
Ba.jur.