Netbutikker slipper for det omstridte chargeback-gebyr

Nets’ svindelbekæmper, Dankort Secured by Nets, gør ikke blot livet surt for svindlerne. Det sikrer også, at netbutikkerne slipper for chargeback-gebyret, som længe har været et dyrt irritationsmoment. FDIH glæder sig over udviklingen, som er en mærkesag.

De danske netbutikker har i flere år skulle finde sig i, at de skulle betale 250 kr., når de har været udsat for svindel. Nets har nemlig trukket netbutikkerne 250 kr. i gebyr for at føre det betalte beløb tilbage til kunden, når netbutikkerne er blevet svindlet. FDIH har længe kæmpet for, at det dette chargeback-gebyr skulle fjernes, og med løsningen Dankort Secured by Nets er det nu blevet en realitet:

”Det har været en mærkesag for os, og vi har virkelig gjort, hvad vi kunne for at få gebyret fjernet, så det er en fantastisk nyhed, at der er blevet lyttet vores frustrationer og argumenter, ” siger Niels Ralund, adm. direktør i FDIH.

Han påpeger, at gebyret længe har været en torn i øjet på branchen:

”Netbutikkerne har været massivt ramt af svindel, som har kostet dem skyhøje beløb, og mange har ikke følt, at de fik den nødvendige hjælp. Når de så samtidig skulle betale 250 kr., hver gang de blev svindlet, så har mange følt sig taget godt og grundigt ved næsen. For at nu at sige pænt. Og jeg forstår dem godt.”

Niels Ralund roser også Nets for at have lyttet til branchen:

”Vi har haft gode og lange dialoger med Nets, som har været interesserede i at finde en løsning, der kommer alle til gode.”

Det har været en mærkesag for os, og vi har virkelig gjort, hvad vi kunne for at få gebyret fjernet, så det er en fantastisk nyhed, at der er blevet lyttet vores frustrationer.

- Niels Ralund, FDIH

Henriette Dunkjær Andersen, Direktør med ansvar for Salg af Dankort i Nets, forklarer:

”De forretninger, der har implementeret Dankort Secured by Nets, oplever en mærkbar reduktion af misbruget på Dankort. Flere forretninger er på vej, og vi ser det som et helt naturligt skridt at fjerne charge back-gebyret for de forretninger, der tilknytter Dankort Secured by Nets til deres webshop.”

Glade netbutikker, triste svindlere

At chargeback-gebyret forsvinder er en del af den samlede succeshistorie om Dankort Secured By Nets. Løsningen, der er ved at blive rullet ud til alle danske netbutikker, har nemlig gjort livet surt for svindlerne, som tidligere har haft gyldne dage. Elgiganten er en af de butikker, der tilmeldt ordningen, og de har ikke oplevet svindel siden:

”Der er mange netbutikker, der har samme oplevelse som Elgiganten, så vi opfordrer alle PSP’ere og netbutikker til at tilslutte sig ordningen, så de kan bekæmpe svindlerne og slippe for chargeback-gebyret,” siger Niels Ralund.

Det er kun butikker, der er tilmeldt Dankort Secured by Nets, der ikke længere skal døje med det omstridte gebyr.

Del med dit netværk

LinkedIn Facebook Twitter
Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Niels Preysz
Medlemschef
Micha Hansson
Webmaster & Medlemservice-ansvarlig
Simon Bjerremann
Analysechef
Mikkel Roh Bøgebjerg
Projektleder/ medlemsservice
Anne K. Hansen
Eventchef
Pernille Trieb
Projektleder
Birgitte Warming Juul
Projektleder
Magnus Glenn Hansen
Projektleder
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice
Frederik Holmershøj
Juridisk studentermedhjælper
Tine Lauritsen
Ba.jur.