Black Friday blev største salgsdag nogensinde

Forbrugerne svingede Dankortet rekordmange gange, da Black Friday ramte Danmark. Onlinehandlen voksede med over en femtedel, mens MobilePay bragede igennem med en onlinevækst på 170 %.

2,117 mia. kr. brugte de danske forbrugere med Dankortet, da det amerikanske udsalgsfænomen rullede ind over Danmark fredag d. 24. november. Det er en vækst på 5,8 % i forhold til sidste år, og dermed blev Black Friday 2017 den største handelsdag i Danmark. Det viser tal fra Nets.

Den største vækst var på nettet, hvor Dankort-omsætningen steg med 22 % i forhold til sidste år. De danske forbrugere handlede for 288,5 mio. kr. i netbutikkerne, og dermed udgjorde onlinehandlen 13,6 % af den samlede omsætning på Dankort.

”Det er et voldsomt tal og en voldsom vækst, som bliver endnu højere i takt med, at butikkerne får sendt pakkerne og hævet pengene,” siger Niels Ralund, adm. direktør i FDIH.

Han hæfter sig ved, at Dankortet og Visa Dankort ifølge FDIH E-handelsanalyse står for 60 % af alle onlinebetalinger:

”Hvis vi regner med de tal, så er den samlede e-handelsomsætning endnu større.”

MobilePay fik gennembrud

Det var ikke kun forbrugerne og butikkerne, der havde travlt den sorte fredag. Også hos MobilePay var der fart på. Betalingsappen registrerede en vækst i omsætningen på 170 % sammenlignet med sidste års Black Friday, da der blev omsat for 118 mio. kr.

I forhold til en normal fredag er det en vækst på hele 1020 %. Forbrugerne shoppede især løs mellem kl. 21 og 22, da der blev handlet for 8,5 mio. kr.  

”Det er det definitive gennembrud for MobilePay Online. Det er en massiv rekord og viser, at en superbrugervenlig og hurtig løsning er vejen til danskernes webshop-hjerter,” siger Mark Wraa-Hansen, direktør for MobilePay.

Hos QuickPay, som håndterer betalinger for netbutikkerne, bekræfter adm. direktør Thomas Jensen, at forbrugerne i den grad har taget de mobile betalinger til sig:

”MobilePay Online stod for 16 % af alle transaktioner. Det er en fordobling i forhold til sidste år, hvilket er bemærkelsesværdigt.”

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik