Medlemmerne spørger om fortrydelsesret ved salg af bundels

Kan en kunde, der fx har købt en spillemaskine og fået et spil gratis med i købet, fortryde købet af spillemaskinen og beholde det gratis spil? Svaret er, at det kommer an på, hvad der er aftalt.

Hvad siger loven?

Forbrugerombudsmanden har for nylig udtalt, at forbrugere ikke har en lovbestemt ret til at fortryde dele af et køb. Så hvis ikke andet er aftalt, skal alle varer tilbageleveres ved fortrydelse - også den gratis ydelse.

Det fremgår også af Kommissionens vejledning om forbrugerrettighedsdirektivet, at reklameartikler også skal returneres ved fortrydelse, forudsat at forbrugeren har indvilliget i at modtage dem. Har du reklameret med, at din kunde modtager en gratis ydelse ved køb af en bestemt vare, har din kunde indvilliget i at modtage den gratis ydelse. Kunden kan derfor som udgangspunkt ikke beholde den gratis ydelse ved fortrydelse. Har du derimod lagt en gave ved varen – uden forbrugerens viden – er forbrugeren ikke forpligtet til at returnere den ved fortrydelse.

Hvad gælder så, hvis vi tilbyder vores kunder at fortryde dele af et samlet køb?

De fleste netbutikker tilbyder deres kunder at fortryde dele af et samlet køb. Hvis I gør det, gælder det antagelig også bundles.

Hvis I ikke ønsker at kunden skal kunne fortryde købet af et bundle, er I nødt til at tage et tydeligt forbehold, så det fremgår, at adgangen til at fortryde dele af et samlet køb ikke gælder for bundles. 

 

Del med dit netværk

LinkedIn Facebook Twitter
Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Micha Hansson
Medlemsservice- og webmanager
Simon Bjerremann
Analysechef
Niels Preysz
Medlemschef
Anders Thesbjerg Tang
Netværksansvarlig
Anne K. Hansen
Projektleder
Pernille Trieb
Projektleder
Charlotte Ahm
Projektleder - på barsel
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice