Danmark har EUs dyreste porto

Portoen er mere end tredoblet i Danmark siden 2007, og det sikrer os en europæisk førsteplads, når det gælder prisen og stigningstakten. Danske indenlandske breve er i dag 13 gange dyrere end i det billigste land i EU, Malta, og 5 gange dyrere end tyske. FDIH genkender billedet af meget dyrere forsendelser i Danmark for breve og dermed e-handlens småpakker end i andre lande

Det koster i gennemsnit 0,88 euro i porto at sende et indenlandsk brev i EU. Det er 8 eurocent dyrere end sidste år, altså en stigning på 10 %. Gennemsnittet dækker over markante forskelle imellem landene, men en ting er sikkert, Danmark trækker gennemsnittet op og indtager en suveræn førsteplads i både aktuel pris og stigninger siden 2007, viser en ny opgørelse fra Deutsche Post. 

Den aktuelle gennemsnitspris for et indenlandsk brev i Danmark er 3,63 euro (ca. 27 kr.), hvor Italien er på 2. pladsen med 2,80 euro (knapt 21 kr.). Andre lande er under 1 euro, således også Tyskland, der i snit lader kunderne slippe med 0,7 euro (godt 5 kr.). Forsøger kunderne sig med at sende et brev inden for EU, så stiger prisen i de andre lande, bortset fra Danmark, der ”kun” tager 3,36 euro (25 kr.). Dermed bliver vi overhalet af Italien, der kræver 3,50 euro (26 kr.). Der er fortsat langt ned til de andre lande, hvor Tyskland beregner 0,90 euro (knap 7 kr.) for et europæisk brev. 

Portoen er steget med 324 % i Danmark fra 2007 til og med 2016. Igen en klar europæisk førsteplads med Italien lige i hælene med 299 %. Den tyske porto er i samme årrække steget med 11 %. 

”De uhyrlige priser og prisstigninger på danske forsendelser understreger endnu engang, hvorfor dansk e-handel ofte oplever, at man starter langt bag startlinjen, når man skal konkurrere med udenlandske netbutikker. Omkostningerne ved at sende breve og småpakker er så grotesk høje, at jeg ikke kan fortænke danske webshops i at fylde varebilen og køre over grænsen til Tyskland for at sende deres varer derfra – til Danmark og andre EU-lande. Det er billigere og hurtigere,” siger direktør Niels Ralund, FDIH    

Det er Deutsche Post, der har samlet portotal, som nu er tilgængelige på Statista.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik