FDIH skal modernisere forældet lovgivning

Flere love er forældede og skal revideres, så de også gælder for internethandel. Vi skal finde en balance, der også tager hensyn til netbutikkerne, siger FDIHs chefjurist, der deltager i arbejdet.

Justitsministeriet vil revidere auktionslederloven, lov om handel med brugte genstande samt pantelånervirksomhed, som på flere punkter er forældede. Fx tager de ikke højde for internethandel. FDIHs chefjurist, Tina Morell, er netop blevet en del af det udvalg, som skal sikre moderniseringen: 

”Formålet med revisionen er at justere reglerne, så videresalg af stjålne, forfalskede og ulovligt udførte genstande mv., så vidt muligt undgås. Samtidig skal hensynet til de erhvervsdrivende og forbrugerne samlet set varetages bedst muligt. Det arbejde glæder jeg mig til at deltage i.” 

FDIH vil oprette en følgegruppe til udvalget, hvor medlemmer af FDIH, der driver internetauktion eller handler med brugte genstande, kan orientere FDIH om forhold, der bør tages i betragtning i forbindelse med udvalgsarbejdet. 

Læs om kommissoriet hos Justitsministeriet

Del med dit netværk

LinkedIn Facebook Twitter
Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Micha Hansson
Medlemsservice- og webmanager
Simon Bjerremann
Analysechef
Niels Preysz
Medlemschef
Anders Thesbjerg Tang
Netværksansvarlig
Anne K. Hansen
Projektleder
Pernille Trieb
Projektleder
Charlotte Ahm
Projektleder - på barsel
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice