Dankort Secured by Nets gør livet surt for svindlerne

Der har været meget snak om Dankort Secured by Nets. Vil det mindske svindlen? Bliver det så besværligt, at kunderne hopper fra? Den første undersøgelse viser, at løsningen faktisk gør livet surt for svindlerne uden at genere kunderne.

Dankort Secured by Nets er indført eller ved at blive indført i 2 ud af 3 danske netbutikker, og 6 ud af 10 netbutikker, der har indført løsningen, svarer, at den nye software faktisk har reduceret antallet af svindelsager og svindelforsøg. Det viser FDIH’s undersøgelse.

Det fungerer

Hos Proshop.dk, som også driver siderne Merlin.dk og Hapii.dk, rullede man i første omgang Dankort Secured by Nets ud på Merlin.dk for at se, hvordan kunderne tog imod løsningen. Nu er direktør Ivan Jæger Christiansen klar til at bruge løsningen på både hapiii.dk og Proshop.dk:

”Vi var lidt nervøse for konverteringen, og den faldt da også en lille smule de første dage, men så skruede vi op for kommunikationen, og konverteringsraten kom lynhurtigt tilbage på den samme. Samtidig er svindlen og forsøgene på svindel reduceret markant, og vi bruger meget færre ressourcer på administration og på at tjekke ordrer. Nu håber vi bare, at alle andre kommer med, så vi får lukket af for svindlerne.”

De positive resultater glæder FDIH, forklarer Niels Ralund, adm. direktør:

”Ligesom butikkerne var vi også en smule nervøse for, hvordan kunderne ville tage imod løsningen. Derfor er vi glade for, at både butikker og kunder tilsyneladende tager godt i mod løsningen. Nu ser vi frem til, at alle butikkerne får indført Dankort Secured by Nets.”

Som navnet antyder, er det Nets, der står bag løsningen. Her vækker de nye tal også begejstring.

”Nu har flere af vores netbutikker implementeret Dankort Secured By Nets, og forbrugerne vil stadig oftere blive bedt om at indtaste en ekstra kode, når de handler med Dankort på nettet. Det er glædeligt, at særlig de forretninger, der før har været hårdt ramt af misbrug, nu kan se, at det ekstra sikkerhedslag er med til at reducere misbruget, uden at det går ud over kundeoplevelsen,” siger Henriette Dunkjær Andersen, Director i Nets med ansvar for salg af Dankort. 

Hun forklarer videre, at Nets i øjeblikket arbejder sammen med PSPerne for at få alle certificeret, så forretningerne nemt kan komme på løsningen. Nets er ligeledes i løbende dialog med de forretninger, der oplever høje misbrugstal med henblik på at hjælpe dem på løsningen.

Del med dit netværk

LinkedIn Facebook Twitter

Kommentarer

22. jun 2017 Thomas Jensen

Hej, "Dankort Secured by Nets er indført eller ved at blive indført i 2 ud af 3 danske netbutikker," Jeg er lidt nysgerrig efter at høre hvordan I har indsamlet data ? Hvor mange merchants har I spurgt ? Jeg er helt enig i pointerne at det virker - men kun godt 5% af vores aktive dankort-kunder har aktiveret secured by nets endnu. Jeg bifalder kun agendaen m. at få det udbredt, men så også gerne at downsides blev omtalt. (manglende liability, hvor er Nets' egen PSP ?, problemer v. enrollment af kort). Merchants fortjener et objektivt beslutningsgrundlag inden de kaster sig i krig med det. Vh Thomas Jensen, QuickPay

Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Micha Hansson
Medlemsservice- og webmanager
Simon Bjerremann
Analysechef
Niels Preysz
Medlemschef
Anders Thesbjerg Tang
Netværksansvarlig
Charlotte Ahm
Projektleder
Pernille Trieb
Projektleder
Kim Bruno-Lindby
Event & Marketingchef