Europæisk e-handel slår rekord

Forbrugerne i Europa shopper løs på nettet som aldrig før. I år vil de ifølge ny rapport købe for over 600 milliarder euro og dermed sætte ny rekord.

Det er ikke kun dansk e-handel, der buldrer frem.

Europæisk e-handel har også fart på og vil i år sætte en ny rekord. Det vurderer E-commerce Europe som har samlet tal fra de europæiske e-handelslande.

Ifølge E-commerce Europes rapport European Ecommerce Report 2017 (som FDIH-medlemmer kan hente gratis) vil den europæiske e-handel vokse med 14 % og ramme en omsætning på 602 mia. euro i 2017. I 2016 var tallet 530 mia. euro.

Hvem handler mest?  

Ikke overraskende er det stadig de modne e-handelsmarkeder, som står for størstedelen af e-handlen. De mest købeglade onlineshoppere findes i Storbritannien, hvor 87 % af befolkningen har shoppet online. I Danmark og Tyskland er tallene på henholdsvis 84 % og 82 %, og dermed snupper de danske forbrugere en flot andenplads i europæisk e-handel.

Rapporten viser ligeledes, at væksten også skyldes nye flot fremgang på de nyere markeder. Eksempelvis voksede e-handlen i Rumænien med 38 %, mens den i Ukraine og Polen voksede med henholdsvis med 31 og 25 %.

Tøj og sko hitter (stadig)

De europæiske forbrugere er særligt glade for at købe (sports)tøj og sko online. Godt en tredjedel af de europæiske forbrugere har i 2016 shoppet denne kategori på nettet.

Mest købte varer på nettet i 2016

Del med dit netværk

LinkedIn Facebook Twitter
Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Micha Hansson
Medlemsservice- og webmanager
Simon Bjerremann
Analysechef
Niels Preysz
Medlemschef
Anders Thesbjerg Tang
Netværksansvarlig
Anne K. Hansen
Projektleder
Pernille Trieb
Projektleder
Charlotte Ahm
Projektleder - på barsel
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice