Ugens medlem: Finansiering skal være en service, ikke en byrde

YouLend vil forvandle den tunge og besværlige finansieringsproces til en nem og tilgængelig service, der kan give virksomhederne det nødvendige økonomiske skub. Det handler om fleksible muligheder for kapital, der kan skabe vækst, lyder det fra stifterne af fintechvirksomheden.

Dansk e-handel har de sidste mange år oplevet stor udvikling, fordi flere og flere forbrugere klikker løs på nettet, når de skal handle alt fra sko til dagligvarer. Udviklingen betyder også, at mange netbutikker skal øge deres kapacitet, lager, markedsføring eller antallet af ansatte. Det stiller krav til økonomien. Butikkerne kan dog møde modstand hos bankerne, når de vil låne for at finansiere udviklingen, lyder det fra Mikkel Velin, der er medstifter af YouLend:

”E-handelsvirksomhederne passer ofte ikke ind i bankernes kreditvurderingsmodel, og bankerne er ikke altid hurtige nok på fødderne til at opfylde e-handelsvirksomhedernes behov.”

Det er denne udfordring, som YouLend vil løse. Virksomhedens mission er nemlig at formidle fleksibel og nytænkende lånefinansiering til små- og mellemstore danske virksomheder med fokus på netbutikker, forklarer Mikkel Velin, der tidligere har været partner i kapitalforvaltningsselskabet Rogge Global Partners:

”Finansiering kan være en stressende og byrdefuld proces, og det vil vi lave om på. Derfor har vi skabt et produkt, der adskiller sig fra almindelige bankprodukter. Vi tilbyder en fleksibel tilbagebetalingshastiged, vi opererer ikke med faste afdrag, og der er ingen skjulte gebyrer. Samtidig foregår alt online, så virksomhederne kan få et lånetilbud 24 timer efter, at de har indtastet deres oplysninger på vores platform.” 

Finansiering kan være en stressende og byrdefuld proces, og det vil vi lave om på.

- Mikkel Velin, YouLend

Niclas Aschenbrenner, der er medstifter og tidligere har arbejdet med kreditvurdering i Standard & Poor's og Credit Suisse, supplerer:

”Vi tilbyder en hurtig og fleksibel proces, som tiltaler mange netbutikker. Det er helt centralt, at vores lån tager højde for, at omsætningen for mange er sæsonbaseret. Hvis du sælger skiudstyr, vil du typisk have en større omsætning i vintersæsonen, og derfor betaler du mere tilbage af lånet i denne periode. I sommeren er der så både mindre omsætning og mindre tilbagebetaling. Det er finansiering anno 2017 og skræddersyet til e-handelsvirksomheder.”

”Vi kalder det et ansvarligt lån. Vi tager et fast gebyr i stedet for traditionelle rentebetalinger. Gebyret er fastsat, før lånet udbetales, og det ændrer sig ikke, selvom hastigheden for tilbagebetalingen ændrer sig. Det gør det nemt at forholde sig til for låntager, mener vi,” siger Mikkel Velin.

YouLend er reguleret af Finanstilsynet og formidler lånekapital fra en række erfarne finansfolk og selskaber i Danmark, England og resten af Europa. Den sidste stifter er Anders la Cour, der også står bag Saxo Payments.

Det er finansiering anno 2017 og skræddersyet til e-handelsvirksomheder.

- Niclas Aschenbrenner, YouLend

Flere kunder og tilbud

YouLend yder lån til flere forskellige typer virksomheder, der bruger lånet på forskellige måder. Kunderne kan inddeles i tre kategorier:

  • Kunder der bruger finansiering fra YouLend i stedet for at få ny kapital ind fra investorer og dermed slipper for at afgive aktier,
  • Kunder der ikke kan få et lån i banken, fordi de enten ikke har eksisteret længe nok (mangler årsrapporter m.v.), ikke har den ”rigtige” selskabsform eller ikke passer ind i bankernes kreditvurderingsmodeller, og
  • Kunder der gerne vil have et ansvarligt supplement til banken eller ikke har tid til at vente i flere uger på at få et lån. 

Få et godt medlemstilbud hos YouLend

”Vores kundebase omfatter et meget bredt udsnit af danske virksomheder og brancher. Vi har både rene detailhandelsvirksomheder, konsulenter og servicevirksomheder samt virksomheder med egen produktion. Fælles for alle virksomhederne er, at de har behov for arbejdskapital for at kunne vækste både i Danmark og udenfor landets grænser,” forklarer Niclas Aschenbrenner.

Virksomheden har ikke kun fokus på finansiering, men tilbyder også deres kunder hjælp på andre områder. De assisterer blandt andet med gratis åbninger af udenlandske valutakonti for at give kunderne bedre mulighed for at sætte skub i forretningen udenfor Danmarks grænser. Samtidig indgår YouLend også partnerskaber, der kan markedsføre både kunderne og virksomheden selv:

”Vores succes afhænger af vores kunders succes, og derfor er det helt naturligt, at vi markedsfører vores kunder. I sidste ende handler det nemlig om deres vækst og ikke om os – selvom det selvfølgelig er positivt, at nogen er interesserede i os,” siger Mikkel Velin.

Vores kundebase omfatter et meget bredt udsnit af danske virksomheder og brancher. Vi har både rene detailhandelsvirksomheder, konsulenter og servicevirksomheder samt virksomheder med egen produktion.

- Mikkel Velin, YouLend

Etablering og eskalering

YouLend har fået en god start i Danmark, hvor investorer har skudt et tocifret millionbeløb i virksomheden. Det har givet stifterne blod på tanden:

”Først og fremmest skal vi etablere os som den foretrukne finansieringspartner for e-handelsvirksomheder i Danmark. Det kræver, at vi fortsætter med at yde en stærk service til vores kunder, at kendskabet til vores produkter udbredes, og at vi vedbliver med at udvikle os, så vi lever op til vores mission om finansiering som en service,” siger Niclas Aschenbrenner, mens Mikkel Velin tilføjer:

”På længere sigt er vores ambition at udbygge platformen og derigennem nedbringe tiden fra anmodning om et lån til udbetaling fra timer til minutter samt forsimple tilbagebetalingsprocessen og nedbringe vores kunders finansieringsomkostninger yderligere. Jo simplere og mere fleksibel finansiering bliver, desto mere tid har vores kunder til at fokusere på deres kerneforretning, hvilket i sidste ende er det, der skaber væksten.”

”Og så er YouLend født international, og parallelt med opstarten i Danmark har vi etableret et kontor i London, hvorfra vi planlægger at formidle vores lån til virksomheder Storbritannien senere i år.”

Del med dit netværk

LinkedIn Facebook Twitter
Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Micha Hansson
Medlemsservice- og webmanager
Simon Bjerremann
Analysechef
Niels Preysz
Medlemschef
Anders Thesbjerg Tang
Netværksansvarlig
Anne K. Hansen
Projektleder
Pernille Trieb
Projektleder
Charlotte Ahm
Projektleder - på barsel
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice