Nye priser på Dankort fra 1. februar 2018

Nye priser for Dankort på nettet betyder, at gebyret for småbeløb bliver billigere. Samtidig ændrer Nets beregningen af gebyret, så det kan komme til at koste op til 2,50 kr. at modtage en Dankortbetaling.

Det skal være billigt og enkelt at betale med Dankort på nettet, også når man handler for små beløb, hvilket danskerne gør stadig oftere. Det skriver Nets i en pressemeddelelse torsdag.

Der er stigende konkurrence på betalingsløsninger for nethandlen, og derfor tager Nets nu kampen op på det store marked for mindre betalinger med en ny prisstruktur for Dankort fra 1. februar 2018.

Nets’ egne beregninger viser, at køb under 450 kr. udløser mindre gebyr for netbutikkerne end i dag, men køb for større beløb bliver dyrere, dog vil gebyret ikke kunne overstige 2,50 kr.

I dag er der faste gebyrsatser alt efter købets størrelse, altså en trappemodel. Den nye gebyrmodel betyder fra 1. februar 2018, at alle betalinger koster 0,54 kr. + 0,19% af købsbeløbet. Samlet set vil det betyde, at op mod 80 pct. af Dankortbetalingerne bliver billigere.

 

Grafik: Nets

”Det er en lille trøst at en del af Dankortgebyrerne bliver lavere end de er i dag. Men det er en kedelig cocktail med nye og til dels højere priser samtidig med, at netbutikkerne fra 1. januar 2018 ikke længere kan sende kortgebyrer videre til kunderne. Så netbutikkerne skal betale, og dermed bliver det dyrere at drive netbutik,” siger direktør Niels Ralund, FDIH.

”Fremover vil det være afgørende for netbutikkerne at se nærmere på, om deres betalingsløsninger passer til deres butik og deres kunder. Her spiller det naturligvis ind, at Dankortet tilbyder ekstra sikkerhed med Dankort Secured by Nets, og samtidig bortfald af indsigelsesgebyret, hvilket er en positiv udvikling.”

FAKTA:

 

Eksisterende priser:

Transaktionspris:

0.00-50.00:      DKK 0.70

50.01-100.00: DKK 1.10

>100.00:          DKK 1.39

Årsabonnement: DKK 1.000

Indsigelsesgebyr: DKK 200

 

Ny prismodel

Transaktionspris:

DKK 0,54 + 0,19%; dog maksimalt DKK 2,50

Årsabonnement: DKK 1.100

Indsigelsesgebyr: Afskaffes såfremt man har implementeret Dankort Secured By Nets.

 

 

Del med dit netværk

LinkedIn Facebook Twitter

Kommentarer

15. dec 2017 Magnus Eneskär

Ho ho ho Monopolet sætter prisen ned! Eller...?

15. dec 2017 Jegundrermig

Jeg forstår ikke jeres begejstring for Secured By Nets ? I har klaget over 3D Secure i flere år, fuldstændigt samme produkt, Nets er bare 10 år bagud. Hverken forbruger eller butik er sikret ved Dankort køb, som de er ved kreditkort. Som brancheforening burde I oplyse om fakta, og ikke promovere er produkt som om I får betaling for det.

18. dec 2017 Søren/FDIH

Hej (Jegundrermig) Tak for din kommentar. Vi glæder os over Nets' løsning, fordi den virker. Det er ret simpelt. Ja, vi har tidligere været imod en nogenlunde tilsvarende løsning, da den ramte butikkerne på konverteringen, og derfor var vi også nervøse for, om det ville ske igen. Det gør det ikke, men den reducerer svindlen. Derfor støtter vi løsningen, og det får vi selvfølgelig ikke penge for at sige. /Søren, FDIH

Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Niels Preysz
Medlemschef
Micha Hansson
Webmaster & Medlemservice-ansvarlig
Simon Bjerremann
Analysechef
Mikkel Roh Bøgebjerg
Projektleder/ medlemsservice
Anne K. Hansen
Eventchef
Pernille Trieb
Projektleder
Birgitte Warming Juul
Projektleder
Magnus Glenn Hansen
Projektleder
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice
Frederik Holmershøj
Juridisk studentermedhjælper
Tine Lauritsen
Ba.jur.