Ny vejledning: Slut med overvæltning af kortgebyr

Fra 1. januar 2018 er det slut med at overvælte kortgebyrer på kunderne. Nu er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen klar med en vejledning i det nye regler.

De nye regler om overvæltning af kortgebyrer træder i kraft 1. januar 2018, og der er mange e-handlere, som har stillet spørgsmål til reglerne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har lavet en vejledning til de nye regler og en FAQ. 

FDIH dykker ned i vejledningen og vender tilbage med en længere nyhed i begyndelsen af det nye år.

Læs nyheden hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs vejledningen hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs FAQ'en hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Kommentarer

19. jul 2019 shell

Men bankerne lovede da dankort startede at det var gratis fordi de sparer penge på kontant håndtering. Disse penge sparer de stadig. Bankerne har tjent på salget af rettigheden til kort, nu er vi oppe på dobbelt tjent. Bankerne og Nets vælter nu alle udgifter over på selvstændige. Men vi må ikke vælte det over på kunderne. Det er det jeg kalder en virkelig god forretning for banker og Nets.

25. jul 2019 Henrik Theil/FDIH

Denne gang er det ikke bankerne og Nets, der videresender gebyrer. Det er en del af EUs forbrugerpolitik i Betalingsdirektiv 2 (PSD2), at kunderne ikke skal betale for at bruge kort eller andre betalingsinstrumenter. Desværre rammer det helt skævt, da det gør betalinger dyrere for butikkerne.

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik