Medlemmerne spørger: Skal vi sende kvittering, når vi trækker betalingen?

Har du som netbutik pligt til at sende en kvittering, når du trækker betalingen hos en kunde? FDIH har svaret.

Baggrunden for spørgsmålet er, at nogle virksomheder oplever, at deres kunder bliver irriterede, når de først modtager en ordrebekræftelse og senere hen modtager en kvittering for betalingen.

Det korte svar:

Ja, det fremgår af de fleste indløsningsaftaler, at kortholder har krav på en kvittering for enhver betaling. Virksomheden skal udlevere/sende en kvittering til kortholder, når betalingen er gennemført. Men kvitteringen kan formentlig undlades, når beløbet trækkes nogenlunde samtidig med, at kunden modtager en bekræftelse af aftalen på et varigt medium i overensstemmelse med forbrugeraftalelovens regler. Det forudsætter dog, at de oplysninger, som kræves efter indløsningsaftalen, er indeholdt i bekræftelsen. Se nedenfor.

Den grundige forklaring:

Der er, så vidt vi kan se, ikke nogle lovkrav om, at kunden skal modtage en kvittering for betalingen. Derimod er der ifølge e-handelsloven krav om, at der straks efter bestillingen skal sendes en elektronisk bekræftelse af, at ordren er modtaget, og der skal også sendes en bekræftelse af aftalen på et varigt medium med oplysninger om fortrydelsesret mv. (forbrugeraftaleloven).

Forbrugerombudsmanden

Det fremgår af Forbrugerombudsmandens retningslinjer om ”betalingsmodtageres håndtering af betalinger ved fjernsalg”, kapitel 9, at:

Betalingsmodtager må umiddelbart efter gennemførelsen af en betaling eller modtagelsen af en ordre give forbrugeren en kvittering/ordrebekræftelse med de nødvendige oplysninger, som dokumentation for betalingen/afgivelsen af bestillingen.

Ordrebekræftelsen/kvitteringen skal tjene som dokumentation for forbrugeren, så denne kan se og kontrollere betalingsordren og sammenholde denne med de oplysninger, som forbrugerens udbyder skal give om gennemførte betalingstransaktioner.

Ordrebekræftelsen/kvitteringen bør som minimum indeholde oplysninger om:

  • betalingsmodtagers navn og kontaktoplysninger
  • en beskrivelse af den(de) bestilte vare(r) eller tjenesteydelser
  • hvor det er relevant bestillings- og leveringsdato
  • samlede betalingsbeløb
  • betalingen er gennemført, herunder om der er tale om forudbetaling,
  • hvor det er relevant om der er tale om en tilbagevendende betaling i et løbende aftaleforhold

Indløsningsaftale om Dankortet

Det fremgår bl.a. af Betalingskortaftale for Dankort punkt 10, at kortholder har krav på en kvittering for enhver betaling. Virksomheden skal udlevere/sende en kvittering til kortholder, når betalingen er gennemført.” Det vil sige, at du gennem din indløsningsaftale forpligter dig til at sende en kvittering til din kunde, når du trækker betalingen.

Tilsvarende regler findes i indløsningsaftaler vedr. Master Card og andre kort.

Del med dit netværk

Kommentarer

10. mar 2019 unajifi

http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Amoxicillin No Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

10. mar 2019 oxajujo

http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Amoxicillin</a> http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

10. mar 2019 avoevowuuyiru

http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin No Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Generic Amoxicillin 500 Mg</a> http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

10. mar 2019 codeateul

http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500 Mg <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Amoxicillin</a> http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Niels Preysz
Medlemschef
Micha Hansson
Webmaster & Medlemservice-ansvarlig
Simon Bjerremann
Analysechef
Mikkel Roh Bøgebjerg
Projektleder/ medlemsservice
Anne K. Hansen
Eventchef
Pernille Trieb
Projektleder - er pt. på barsel
Birgitte Warming Juul
Projektleder
Magnus Glenn Hansen
Projektleder
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice
Frederik Holmershøj
Juridisk studentermedhjælper
Tine Lauritsen
Ba.jur.