Mere Wuppertal, mindre Viborg

De fysiske butikker og netbutikkerne skal arbejde sammen, hvis vi skal styrke dansk handel. Det inspirerende og det afskrækkende eksempel kan vi finde i Tyskland, skriver Niels Ralund på bloggen.

D. 30. marts smuttede jeg i TV 2 News for at kommentere på, at en række handelsforeninger i Viborg Kommune havde hængt plakater op, der opfordrede kunderne til at droppe nethandel og i stedet støtte de lokale og fysiske butikker. Det undrede mig. Og det ærgrer mig, for tiltag som disse risikerer at skade mere, end de gavner.

Forbrugene har nemlig besluttet sig – de handler der, hvor det giver mening for dem. Nogle gange er det på nettet, andre gange er det i den fysiske butik. I stedet for at forsøge at skubbe forbrugerne tilbage til noget, de har fravalgt, bør butikkerne udnytte de muligheder, som nettet giver. Kort sagt, så mener jeg, at butikkerne burde bruge ressourcer på at være synlige på nettet fremfor i lygtepælene. 

I den forbindelse kan vi alle lære meget af den tyske by Wuppertal!

Det har jeg skrevet en blog om, som du kan læse hos eCommerce Insights.  

 

Kommentarer

7. apr 2017 Morten Atke Nüchel

Kommende fra Viborg og med kendskab til de fleste af de omtalte erhvervsdrivende, vil jeg pointer at det primært er virksomheds typer der ikke er velegnet til e-commerce, restauranter, cafeer o.l der skilter i gaden. Jeg medgiver, at Viborg ikke er fremme i skoene hvad angår webshops, men Viborg er forrest i bussen når det gælder om at tiltrække store int. IT giganter. Viborg er blandt verdens eliten indenfor animation, og Freeway koncernen (Dating, Plusbog m.v.) har hjemme i Viborg. Så Viborg er i høj grad digital, bare ikke så mange webshops endnu (Jeg er på sagen) Mvh. Morten Atke Nüchel COO SUMOstudio

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik