Mød en taler: Jesper Bove-Nielsen

Jesper Bove-Nielsen har netop offentliggjort, at han står i spidsen for Rema 1000s nye satsning Vigo, som vil kombinere dagligvarer, nethandel og deleøkonomi. Det fortæller han mere om til E-handelskonferencen, hvor han er key note speaker. Du får en smagsprøve lige her.

Q: Hvad er Vigo?

A: Vigo er en deleøkonomisk platform for indkøb og udbringning og spiller tæt sammen med Danske Banks MobilePay platform. Vigo gør det muligt at dele din indkøbsliste i skyen, så andre, der alligevel er ude og købe ind og bor tæt på dig, kan hjælpe dig med dit indkøb. Det er vores bud på en peer-to-peer model, som vi kender i praksis fra Skype, GoMore og mange andre. Nu vil vi bare bruge den på dagligvaremarkedet.

Køb din billet til E-handelskonferencen 

Q: Hvorfor får Vigo succes på det digitale dagligvaremarked?

A: Det ved vi heller ikke om det gør. Men vi håber det. For vi tror, at lokal internethandel har en fremtid, fordi det giver mening - både leverancemæssigt, miljømæssigt og samfundsmæssigt. 

Q:Hvorfor vil kunderne vælge Vigo fremfor alm. køb eller eksempelvis nemlig.com?

A: Tidligere kunne man bestille varer fra den lokale købmand. Det har vi glemt i internetøkonomiens og digitaliseringens hellige navn. Og det skaber nogle ulogiske konstruktioner: hvis jeg skal bruge 2 liter mælk, en pakke kød og nogle grøntsager, så skal der startes en lastbil fra et centrallager 50-100 km. væk - og kunderne tvinges til minimumskøb. Jeg tror, at en peer-to-peer model kan være løsningen til de kunder, der ikke har lyst til at planlægge deres indkøb og ikke kan eller vil købe for en formue. 

Læs mere om Vigo

Q: I er nu en del af deleøkonomien, som Skatteministeren vil gøre Danmark til et mekka for. Hvordan gør han det?

A: Skatteministerens udmelding er meget positiv. England har allerede indført fradrag for deleøkonomiske aktiviteter, og det giver god mening at gøre det samme i Danmark. Ikke bare for udenlandske spillere som Airbnb, men også for at sikre en god model for de mange danske deleøkonomiske virksomheder, som vi efterhånden har. Men hvis Danmark skal med, så skal vi finde en løsning hurtigt, så de mange start-ups får den hjælp, de har behov for - og sidst men ikke mindst skal han sikre, at det bliver attraktivt at indrapportere, hvad der tjenes på deleøkonomiske aktiviteter.

Hør mere om Jesper Bove-Nielsen tanker til E-handelskonferencen 

 

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik