Ny rekord på Black Friday

Danskerne svingede Dankortene som aldrig før på Black Friday med ny rekord på 2 mia. kr.

Danskerne svingede Dankortene som aldrig før på Black Friday, viser Nets’ opgørelse efter en udsalgsfredag, som allerede ved midnat blev skudt i gang af især e-handlen. 

På Dankortet alene blev der købt for lige over 2 mia. kr., og dermed blev dagen den største shoppedag nogensinde i Danmark. 

E-handlen tegnede sig for 236 mio. kroner, svarende til ca. 12 pct. af dagens samlede omsætning med Dankort. Men tallet vil stige i den kommende uge, da pengene først trækkes fra Dankort kontoen, når varen bliver sendt fra butikken.

 E-handlen lå stærkt fra begyndelsen af dagen, og hos DIBS konstaterede man fredag ved middagstid, at betalingerne lå 16 % højere end Black Friday i 2015. Det var ikke kun natteravnene, som bidrog til stigningen.

Dem, der var på arbejde, deltog også i Black Friday – bare online.

»Vi så en stigning allerede fra morgenstunden. Folk skulle lige vågne og møde ind på arbejde, og derfra gik det ellers løs. Fra kl. 11-12 så vi en stigning på 16 % og det er tydeligt, at danskerne lægger arbejdet fra dig og sætter sig til skærmen for at handle”, siger salgschef Henriette Høyer fra DIBS.

”Selv om Black Friday oprindelig er en udsalgsdag for den fysiske detailhandel, så har danskerne i høj grad brugt e-handlens muligheder for at fange gode de gode tilbud, hvis man nu ikke selv har tid til at stå i kø i storcentrene. Pudsigt nok har udviklingen været kraftigere i England, hvor der var færre i køerne, men flere på nettet på Black Friday” siger kommunikationschef Henrik Theil, FDIH.  

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik