Dankort Secured by Nets – hvad nu?

Efter nytår bliver det nye og sikrere Dankort indført i alle landets netbutikker. Her følger information om, hvordan og hvornår det sker. FDIH er løbende i kontakt med Nets for at sikre yderligere information.

Den 8. januar 2017 lancerer Nets den nye sikkerhedsløsning på Dankort på nettet - Dankort Secured by Nets. Løsningen er bygget på baggrund af en henstilling fra Finanstilsynet for at imødekomme det stigende misbrug i e-handlen generelt. Løsningen vil derfor være obligatorisk for dig at implementere i din forretning, men forventes til gengæld at nedbringe misbruget med op til 75 %.

Den nye løsning gælder alle Dankort. Det vil således ikke være muligt at handle på nettet med et kort, der ikke er verificeret.

Din PSP er i fuld gang med at udvikle løsningen og vil kontakte dig, så snart din netbutik kan komme på.

Betyder det at alle mine Dankort transaktioner bliver ramt efter januar 2017?

Nej!

  1. Langt de fleste af transaktionerne vil foregå fuldstændig som i dag – altså uberørt af den nye løsning
  2. For hver almindelig transaktion er det kun ved beløb over 450 kr., at kunden skal indtaste SMS kode
  3. Har du gem-kort i din web-shop eller abonnementsbetalinger, vil betalinger med de kort, der allerede ligger der, også foregå fuldstændig som i dag
  4. Ved ny-indrullering af et Dankort i gem-kort eller abonnementsløsninger, vil kunden få en sms kode, når han bekræfter at kortet kan anvendes til køb, ALLE efterfølgende transaktioner med det kort i gem-kort løsningen bliver fuldstændig som i dag

Nets forventer, at langt under 20 % af transaktionerne bliver ramt af en SMS, og at misbruget på e-handlen på Dankort vil falde med op til 75 %, når løsningen bliver implementeret.

Sådan bliver brugeroplevelsen

Brugeroplevelsen bliver den samme, som mange kunder allerede kender den fra de internationale kort. Hvis kortholder allerede har betalt med Visa ved siden af sit Visa/Dankort, eller hvis banken har medsendt telefonnummer, så er kortholderen klar til brug.

For de øvrige kortholdere, så skal de – første gang – indrullere deres Dankort i 3 hurtige steps:

  • Identificer via NemID
  • Skriv mobilnummer og bekræft via SMS
  • Godkend med NemID
  • Købet gennemføres.

Kundens kort er nu indrulleret, hvilket betyder, at ved alle fremtidige køb med det Dankort, der resulterer i  en SMS kode, skal kunden blot indtaste SMS koden i betalingsvinduet, og købet er gennemført.

Bankerne har allerede fra sommeren 2016 informeret kortholder om, at de kunne tilknytte deres mobil nummer til deres Dankort.

Har du brug for materiale?

dankort.dk ligger der allerede nu instruktionsvideo, der viser kortholder, hvordan kortet indrulleres i løsningen. På dankort.dk er der ligeledes en FAQ samt en kort beskrivelse af løsningen.

 

 

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik