Medlemmerne spørger om prisnedsættelser

Vi kender det alle sammen. Vi har lige tegnet et teleabonnement, et avisabonnement, købt en vaskemaskine eller lignende, og så ser vi, at der kører en kampagne med meget lavere priser. Hvad siger reglerne?

Flere medlemmer skriver i deres handelsbetingelser, at ”priserne er dagspriser”, og et medlem spurgte for nylig FDIH, hvad en kunde har krav på, hvis prisen for varen bliver sat ned kort tid efter købet.

Det er prisen på købstidspunktet, der er afgørende for, hvad kunden skal betale for en vare eller en tjeneste. Det følger af almindelige juridiske regler, og du er ikke forpligtet til at lade en senere prisnedsættelse komme kunden til gode. Du behøver heller ikke skrive i dine handelsbetingelser, at ”priserne er dagspriser” eller lignende.

Bliver prisen for varen eller tjenesteydelsen sat ned kortere tid efter købet, kan man dog som nethandler risikere, at kunden beslutter sig for at udnytte sin fortrydelsesret, hvis den stadig er gældende evt. for blot at købe varen igen. I den situation bør man overveje, om det bedre kan betale sig, at give kunde en prisreduktion frem for at skulle håndtere en returvare.

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik