Danskerne er trygge ved e-handel

Danskerne er trygge ved e-handel, og i tvivlstilfælde søger de informationer om butikken fx i kundeanmeldelser, handelsvilkår eller om butikken er e-mærket

Der er generelt en høj grad af tryghed forbundet med at handle på nettet. Dårligt sprog og manglende kontaktoplysninger er dog blandt de forhold, som gør forbrugerne utrygge og får dem til at fravælge en netbutik, viser FDIH e-handelsanalyse for juli.

Når forbrugerne er utrygge eller usikre viser tallene, at E-mærket over en bred kam er en stærk tryghedsskaber. Særligt blandt de unge er mærkningen vigtig, og det kompenserer måske for, at de er den kundegruppe, der er mindst tilbøjelig til at læse netbutikkernes handelsvilkår.

Undersøgelsen viser også, at pensionisterne, hvis de er usikre, hellere læser sig igennem butikkernes handelsvilkår frem for at stole på andres kommentarer eller scoren på Trustpilot.

”Nettet giver forbrugerne forskellige måder til at tjekke en ny butik, og de bruger dem alle. Især E-mærket står rigtigt stærkt i alle forbrugernes bevidsthed, uanset deres alder,” siger kommunikationschef Henrik Theil, FDIH.

 De unge prioriterer anderledes: Godt nok er de enige med de øvrige grupper, om at e-mærket giver tryghed. De læner sig dog mere op af scoren på Trustpilot end de øvrige grupper, ligesom de generelt er mere interesserede i andres erfaringer og kommentarer på nettet, når de søger tryghed.

 

Del med dit netværk

Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Niels Preysz
Medlemschef
Micha Hansson
Webmaster & Medlemservice-ansvarlig
Simon Bjerremann
Analysechef
Mikkel Roh Bøgebjerg
Projektleder/ medlemsservice
Anne K. Hansen
Eventchef
Pernille Trieb
Projektleder - er pt. på barsel
Birgitte Warming Juul
Projektleder
Magnus Glenn Hansen
Projektleder
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice
Frederik Holmershøj
Juridisk studentermedhjælper
Tine Lauritsen
Ba.jur.