Black Friday med 300 køb i sekundet

Black Friday startede ved midnat natten til fredag, hvor kablerne til kortindløserne begyndte at gløde. Både Nets og DIBS melder om rekorder hos både fysiske butikker og netbutikker.

Black Friday levede op til forventningerne hos netbutikkerne, da der i år blev sat rekord på rekord. Flere netbutikker valgte at starte udsalget allerede fra midnat. Det gav kø flere steder, så enkelte butikker levede op til navnet Black Friday, da de gik i sort på grund af kundepresset.

Nettet har været rødglødende og ordrerne er fløjet om ørerne, og hos DIBS konstaterede man en stigning i løbet af natten i e-handlen på over 60 % i forhold til sidste Black Friday nat i 2014.

”Det steg time for time, og vi var i løbet af natten oppe på 43 transaktioner per sekund! Det er virkelig meget! På en normal fredag har vi i gennemsnit 5 transaktioner pr. sekund i løbet af et døgn. Danskerne er vilde med Black Friday.” siger Henriette Høyer, Sales Manager i DIBS, Danmark.

Dankortet satte rekord for en enkelt dag med en samlet omsætning på knap 2 mia. kr. for betalinger i såvel fysiske butikker som netbutikker. Det er 13 pct. højere end den hidtidige danske rekordomsætning med Dankort, og der er tale om en stigning på 29 pct. i forhold til Black Friday sidste år.

Hos Nets kunne man allerede om morgen se en kraftig stigning i antallet af online-betalinger, og det steg igennem hele dagen.

Hos Nets er det endnu for tidligt at sige, hvor mange betalinger, der kun vedrørte køb i netbutikker, men ifølge presserådgiver Ulrik Marschall hos Nets, så toppede fredagens betalingsstrøm på et tidspunkt med 300 køb i sekundet for Nets’ samlede kortplatform for alle typer butikker.

”Tallene taler for sig selv. Black Friday er kommet for at blive, og alt tyder på, at vi vil se mere af samme skuffe i de kommende år,” siger adm. direktør Niels Ralund, FDIH.

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik