SKAT får nemmere ved at finde udenlandske momssnydere

Ny lov giver SKAT adgang til at spore udenlandske netbutikker, som ikke betaler den rigtige moms. Glædeligt og nødvendigt, lyder det fra FDIH.

Mandag d. 21/12 vedtog Folketinget lovforslag L56 om ændring af momsloven. Det er en lovændring, som FDIH har arbejdet hårdt for. SKAT får med loven nemlig adgang til at bruge kundernes kreditkortoplysninger til at spore de udenlandske virksomheder, som sælger til danskerne uden at betale dansk moms. Et problem, der skævvrider konkurrencen for danske netbutikker, og koster statskassen et stort beløb i manglende momsbetaling:

”SKAT får nu de nødvendige værktøjer, der skal sikre, at de kan finde de udenlandske virksomheder, som sælger meget i Danmark, men som ikke afregner dansk moms. Dermed opnår udenlandske butikker en urimelig konkurrencefordel. Derfor er det en god julegave for både danske netbutikker og den danske stat,” siger adm. direktør hos FDIH Niels Ralund.

I øjeblikket er reglerne, at en netbutik fra et andet EU-land, som sælger varer for mere end 280.000 kroner om året til Danmark, skal betale dansk moms:

”De fleste virksomheder følger reglerne, men der er altid nogle brodne kar. SKAT får med adgang til kortoplysningerne nemmere ved at finde de butikker, der ”glemmer” at betale den rigtige moms. Det er glædeligt,” forklarer Niels Ralund.

Loven skal få nethandel tilbage til de danske butikker

Udenlandsk momssnyd har uden tvivl været med til at flytte en del af danskernes e-handel over grænsen. Derfor er forventningen, at loven får danskerne til i stigende grad at handle hos danske netbutikker:

”Hvis forbrugeren kan spare et væsentligt beløb, fordi udenlandske netbutikker snyder på momsvægten, så vil mange selvfølgelig købe varen i udlandet. Når den fordel forsvinder, forventer vi, at en del af handlen vil ryge tilbage til de danske butikker.”

FDIH estimerer, at de danske forbrugere lægger ca. en tredjedel af deres e-handel i udlandet. Den del kan mindskes som følge af lovændringer fra L56.

Kommentarer

23. dec 2015 Martin

Godt arbejde, gældeligt at se, at folketinget endelig har lyttet.

8. apr 2017 Lars Petersen

Så mangler man bare at sørge for at overholde, at leverandørene overholder EU lovgivningen, omkring garanti / reklamationsretten. Sitet: LightInTheBox, giver fx. kun 2 måneders garanti ppå al elektronik og så fremdeles, (se her) http://www.lightinthebox.com/da/index.php?main_page=return_policy I er M E G E T langsomme i FDIH, og i det hele tager ikke særlig dygtige. (og så er der sagt på jysk9

10. apr 2017 Søren/FDIH

Hej Lars Tak for tippet. Det er en af de sager, som vi arbejder på i EU og DK. Tak også for din konstruktive kritik af vores arbejde. Mvh. Søren fra FDIH og Jylland.

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik