Danskerne vil e-handle for 90 mia. kr. i 2015

E-handlen fortsætter med at vokse, så danskerne brugte knap 22 mia. kr. på e-handel i årets første kvartal. Dermed vil danskerne bruge op mod 90 mia. kr. på e-handel i år, viser nye tal fra FDIH e-handelsanalyse og Dankortbetalinger på nettet.


Pressemeddelelse fra 17. april 2015

Alene i marts blev der handlet 11,2 mio. gange for i alt 7,9 mia. kr. Det er en markant stigning i forhold til marts i 2014. Salget i marts var også meget højere end i februar, hvor danskerne købte for 6,9 mia. kr. på nettet, viser FDIH e-handelsanalyse marts 2015.

”Den digitale handel vokser med uformindsket styrke, og samtidig melder økonomerne om stigende forbrugerlyst, så alt peger på en samlet e-handel i 2015 på op mod, hvis ikke over, 90 mia. kr. Alene i årets første tre måneder er der brugt næsten 22 mia. kr. på e-handel, og en fremskrivning af den nuværende udvikling gør, at vi ender på en omsætning på mellem 87-90 mia. kr.,” konstaterer Annette Falberg, adm. direktør i FDIH.

Der er derfor – igen – udsigt til en omsætningsrekord. Danskerne købte for 74 mia. kr. på nettet i 2014, så væksten i 2015 tegner til at ligge på næsten 20 % over året før. Siden 2009 er danskernes forbrug på nettet næsten tredoblet, hvis udviklingen i første kvartal fortsætter resten af året.

Den stigende e-handel vil også betyde, at hver gang danskerne forbruger 500 kr. i 2015, så vil 100-125 kr. blive brugt via nettet.  

Udvikling i dansk e-handel 

Kilde: FDIHs beregninger på baggrund af FDIH e-handelsanalyse og Nets Dankortbetalinger

Del med dit netværk

LinkedIn Facebook Twitter
Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Anders Henneberg Kaltoft
Kommunikationsmedarb.
Micha Hansson
Medlemsservice- og webmanager
Simon Bjerremann
Analysechef
Niels Preysz
Medlemschef
Anders Thesbjerg Tang
Netværksansvarlig
Charlotte Ahm
Projektleder - på barsel
Pernille Trieb
Projektleder
Kim Bruno-Lindby
Event & Marketingchef
Anne K. Hansen
Projektleder
Ditte Rogild Andersen
Studentermedhjælper - medlemsservice