Høringssvar: Gratis digitale kuponer skal ikke kunne indløses til kontanter!

Rabatkuponer printet på papir kan ikke indløses til kontanter, men det kan vederlagsfrie, elektroniske smagsprøvekuponer eller gavekort med den nuværende lovgivning. Dét skal ny lov lave om på, mener FDIH.

En dansk særholdning i forhold til EUs regler indebærer, at vederlagsfrie, elektroniske fordringer (fx smagsprøvekuponer eller gavekort) skal opfattes som betalingssurrogater, og derfor skal kunne kontantindløses. Danmark har selv tilføjet denne bestemmelse.

Som betalingstjenesteloven fortolkes i Danmark, har indehaveren af en vederlagsfri elektronisk fordring - i form af et såkaldt betalingssurrogat - ret til at indløse værdien til kontanter. En tilsvarende regel gælder ikke, hvis der er tale om en papirbaseret fordring.

Det betyder kort sagt, at rabatkuponerprintet på papir ikke kan indløses til kontanter.

Det er efter FDIHs opfattelse en utilsigtet og helt umulig fortolkning i den nuværende lovgivning. Der skal være ligestilling med rabatkuponer, uanset om de er ydet digitalt eller på print.

Det afholder tillige virksomhederne fra at ressourceeffektivisere igennem yderligere digitalisering, hvor vi ellers burde være internationalt førende i at udvikle og udnytte digitale løsninger som forandrende kraft til gavn for øget konkurrenceevne, vækst og beskæftigelse i Danmark, mener FDIH.

Du kan læse hele FDIHs høringssvar til Finanstilsynet ved at klikke på linket forneden.

Kommentarer

6. okt 2014 Tim Janson

Hmm, jeg synes altid det er en spændende krig mellem Danmark og EU. Har aldrig forstået hvorfor vi er medlem af dem.

7. okt 2014 Jens

Den regel kendte jeg ikke til? Slut med kuponer af værdi til kunder. Nu må de nøjes med procenter..!

7. okt 2014 Winkwink.dk

Hehe nu er alt jo ikke dårligt ved at være medlem men ja nogle gange synes jeg godt nok også det er lidt af et cirkus :-)

Skriv kommentar
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik