Mange smartphones har betalingsapps, men få bruges til e-handel

Betalingsapps findes på 2/3 af alle danske smartphones, men app-betaling online sker oftest med PayPal og Paii, ifølge Dansk e-handelsanalyse

2 ud af 3 danskere med smartphones har installeret en eller flere betalingsapps, hvor PayPal er den app, som primært bliver benyttet til betaling på nettet med Paii på andenpladsen. Hver tredje unge foretrækker at betale med en app frem for betalingskort, viser Dansk e-handelsanalyse.

MobilePay kunne i oktober findes på 44 % af smartphones med Swipp på andenpladsen med 20 %. Begge betalingsapps er oprindeligt rettet mod betalinger i fysisk handel eller pengeoverførsel til familie og venner. Så trods den store udbredelse er deres anvendelse ved e-handel ganske begrænset. Hos brugere med PayPal (9 %) eller Paii (3 %) på deres smartphones er det betalinger i netbutikker, som topper, når man spørger dem, hvad de bruger app’en til.

PayPal står faktisk for 5 % af betalingerne i danskernes e-handel i første halvdel af 2014, mens hverken Swipp eller MobilePays apps har fået fodfæste inden for online betalinger.

”Swipps helt dugfriske meddelelse om, at man overtager Paii betyder altså, at man vil få en større del af netbetalingerne,” konstaterer kommunikationschef Henrik Theil, FDIH.

Betalinger i danskernes e-handel er domineret af betalingskort, især Dankortet, som står for 2 ud af 3 betalinger. Apps vinder frem som onlinebetalingsmiddel især blandt de unge, hvor hver tredje foretrækker at betale med en app frem for betalingskort.

Nøgletal fra Dansk e-handelsanalyse:

  • 82 % af danskerne ejer en smartphone
  • 2/3 af smartphoneejere har installeret en eller flere betalingsapps
  • 88 % af de unge u. 25 år har installeret en eller flere betalingsapps
  • 82 % af betalingerne i e-handel sker med betalingskort (Dankort udgør 63 %)
  • 67 % med PayPal på smartphonen har brugt app’en til betaling i netbutik

Tallene om betalingsapps er fra Dansk e-handelsanalyse, hvor de generelle tal om smartphones og betalinger stammer fra første halvdel af 2014, mens tal om apps er indsamlet i oktober 2014.

Kommentarer

27. nov 2014 Tim Janson

Puha jeg håber aldrig Swipp får det gennembrud som de håber, MobilePay er meget nemmere og hurtigere, også har Swipp også nogle begrænsninger som mobilepay ikke har. Udover at man kan overføre mere.

29. nov 2014 Kenneth T Hansen

Jeg skal være helt ærlig og sige jeg ikke kender Paii, men PayPal er et genialt, simpelt og effektivt system. I England er det allerede langt bedre udviklet til normale netbetalingssystemer end de danske systemer vi som for eksempel igennem nets.

5. jan 2015 Mads

Det bliver bestemt spændende at se, hvad fremtiden bringer! Personligt er jeg glad for MobilePay, og de har netop åbnet op for netbutikker - mon ikke det vil skabe glæde hos kunderne? Jeg er i hvert fald godt tilfreds! Mvh, Mads

13. jan 2015 Mobilabonnement.dk

I realiteten burde betalingsgatewaysne lade folk indtaste og gemme kortoplysninger, sådan at man bare kunne taste en kode og dermed betale, når man bruger mobilen. Det ville selvfølgelig også være en fordel for PC brugere, men helt sikkert gøre en forskel for mobilbrugerne, som ikke gider skrive alt for meget på de små tastaturer.

Skriv kommentar

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Niels Preysz
Medlemschef
Micha Hansson
Webmaster & Medlemservice-ansvarlig
Esben Carbac Hansen
Salgsansvarlig
Simon Bjerremann
Analysechef
Anne K. Hansen
Eventchef
Pernille Trieb
Projektleder - er pt. på barsel
Birgitte Warming Juul
Projektleder
Magnus Glenn Hansen
Projektleder
Anna Risbjerg Omann
Studentermedhjælper - medlemsservice
Andrea Skou Pojezny
Studentermedhjælper - event
Frederik Holmershøj
Juridisk studentermedhjælper
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen