Webinarer (video) & Podcasts
Medier

Video: Juridiske highlights for e-handlere: Greenwashing og slettefrister

Den 15. september 2020 afholdte FDIH webinaret "Juridiske highlights for e-handlere: Greenwashing og slettefrister" i samarbejde med Advokathuset Poul Schmith. Webinaret er blevet til en video, som du kan se eller gense her på siden.

Mange e-handlere markedsfører sig i stigende grad som grønne og bæredygtige. Men hvornår må man kalde sig grøn eller bæredygtig? Og hvornår er der tale om greenwashing? Og hvad med slettefrister, hvad skal jeg være opmærksom på, for at undgå bøder?

I dette juridiske webinar stilles der skarpt på to forskellige, men højaktuelle emner: Grøn markedsføring og sletning af personoplysninger om fx kunder. Advokatfirmaet Poul Schmith giver dig en indføring i, hvornår du må bruge miljøargumenter i din markedsføring. I webinarets anden del får du råd om, hvordan du fastsætter de nødvendige slettefrister og sikrer dig, at oplysningerne slettes i overensstemmelse med fristerne, så du undgår bøder og negativ omtale.  

Greenwashing og slettefrister

1. Greenwashing
Mange e-handlere markedsfører sig i stigende grad som grønne og bæredygtige. Men hvornår må man kalde sig grøn eller bæredygtig, og hvornår er der tale om greenwashing? Vi giver en indføring i, hvad du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at brande jeres hjemmeside eller specifikke produkter som grønne eller bæredygtige.

2. Slettefrister - husk at få fastlagt sletteprocedurer
Datatilsynet har i en række afgørelser udtalt alvorlig kritik af flere virksomheder, der ikke havde fastsat slettefrister og slettet kundeoplysninger, der ikke længere var nødvendige. To virksomheder er blevet indstillet til bøder på over 1 mio. kr. for overtrædelserne. Vi giver gode råd til, hvordan I kan fastlægge frister og procedurer for sletning af kundeoplysninger.

God fornøjelse 

Ikke FDIH medlem?

Bliv medlem hos FDIH allerede i dag og få adgang til videoen: Juridiske highlights for e-handlere: Greenwashing og slettefrister

FDIH medlem

Log ind nedenfor og se eller gense videoen: Juridiske highlights for e-handlere: Greenwashing og slettefrister

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik