Søg og du skal finde...
Guides

E-eksport til Finland

I "e-eksportguiden Finland" får du helt konkret viden om potentialet for e-eksport til det finske marked for dig som dansk e-handler. Du får en række bud på muligheder såvel som de væsentligste udfordringer, du risikerer at møde.

Med eksport til Finland udbygger du dit marked på størrelse med Danmark

Der er ingen tvivl om, at forudsætningerne for et godt e-handelsland er til stede, hvis du overvejer at eksportere til Finland. Store afstande, langt mellem husene og en befolkning hvor 97% har adgang til internettet.

I Finland er der lidt mere end 4 mio. mennesker over 18 år med internetadgang. Det er samme niveau som i Danmark og Norge, dog handler de lidt mindre online end vi gør i Danmark. 49% har handlet online i en typisk måned i 2017. I Danmark var det 63%. Det er et udtryk for et lidt mindre modent e-handelsmarked, men det udvikler sig hurtigt og i samme retning som Danmark.

Der er nogle forskelle i begrundelsen for at handle online mellem de nordiske lande, som er vigtige og brugbare for danske e-handlere.

Finnerne går online for at få et større vareudbud, det er samtidig også deres begrundelse for at handle i webshops, der ikke er finske. Det indikerer at der er et marked, der endnu ikke dækkes helt af lokale shops.

En anden væsentlig forskel er, at de går online for at spare penge i højere grad end andre nordiske forbrugere.

Landets potentiale for din virksomhed skal selvfølgelig være det altoverskyggende kriterie for at lancere i Finland, men der er også tre andre gode grunde til at overveje Finland: 

  1. Finland er relativt enkelt at lancere i. Landet er med i EU, hvilket gør at de vilkår der gælder, i store træk er de samme som i Danmark. Du kan også anvende de samme leverandører på logistik og betalinger, som du gør i dag. Derfor er de to vigtigste lokaliserings-opgaver, som er oversættelse og implementering af priser og betalinger i euro, også overskuelige.
  2. Finnerne har ikke det samme udbud af varer, som vi har i Danmark. Grunden er at sproget og landets størrelse får flere webshops til at vælge Finland fra. Vælger du Finland til, får du endnu et marked på størrelse med Danmark, hvilket er en pæn udvidelse for de fleste danske webshops.
  3. Markedet er mindre modent end det danske, men det udvikler sig hurtigt. Det er nemmere at opnå en markedsandel i Finland i en periode, hvor markedet udvikler sig, end i modne markeder med en veletableret hård konkurrence. 

Den samlede e-handel i Finland var ca. DKK 64 mia. i 2017, heraf DKK 21 mia. i varekøb. Den resterende del er rejser og andre services.

Vil du vide mere om? E-eksportguiden gennemgår 7 vigtige områder ift. eksport til Finland

Hos FDIH oplever vi en større og større interesse og efterspørgsel efter konkret viden indenfor eksport. Derfor har MakesYouLocal udarbejdet "E-eksportguiden Finland" for FDIH.

I eksportguiden får du konkret viden om:

  • Forudsætningerne for et godt e-handelsmarked er til stede
  • Udfordringerne på det finske online marked
  • Hvad forventer en finsk kunde af en webshop?
  • Online markedsføring i Finland
  • Lokaliseringen af din shop til det finske marked
  • Business to business e-handel i Finland
  • Afsluttende bemærkninger

Ikke medlem af FDIH?

FDIH medlem?
Log ind og download ALLE 7 kapitler af "e-eksportguiden Finland"

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Niels Preysz
Medlemschef
Micha Hansson
Webmaster & Medlemservice-ansvarlig
Esben Carbac Hansen
Salgsansvarlig
Simon Bjerremann
Analysechef
Anne K. Hansen
Eventchef
Pernille Trieb
Projektleder - er pt. på barsel
Birgitte Warming Juul
Projektleder
Magnus Glenn Hansen
Projektleder
Anna Risbjerg Omann
Studentermedhjælper - medlemsservice
Andrea Skou Pojezny
Studentermedhjælper - event
Frederik Holmershøj
Juridisk studentermedhjælper
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen