GDPR - Hvad er det du skal have klar inden den 25. maj 2018?

GDPR, Databeskyttelsesforordningen eller Persondataforordningen. Kært barn har mange navne! Men en ting er sikkert, vi skal leve op til forordningens krav, når den får virkning den 25. maj 2018.

I dette videobrief gennemgår FDIH’s jurist, Tina Morell, hvad du skal have styr på inden GDPR træder i kraft. Videoen varer ca. 10 minutter, så formålet er alene at give dig en introduktion til, eller en idé om, hvad du skal have styr på. Vi vil uddybe kravene i senere briefs.

Videoen indeholder:

  • Få overblik over de persondata du behandler.
  • Er du dataansvarlig eller databehandler?
  • Indgå nye skriftlige databehandleraftaler med dine databehandlere.
  • Lav en skriftlig fortegnelse over dine behandlingsaktiviteter.
  • Bruger du samtykke som behandlingsgrundlag?
  • Kend dine kunders rettigheder.
  • Skriv en ny persondatapolitik.
  • Skal I have en DPO?
  • Sikkerhedsbrud skal anmeldes til Datatilsynet indenfor 72 timer.
  • De registrerede skal i nogle tilfælde underrettes om sikkerhedsbrud.
  • Gennemfør en risikovurdering.
  • Få styr på sikkerheden.
  • Du skal kunne dokumentere, at persondata behandles i overensstemmelse med forordningens krav.
  • Links og råd om, hvor du finder vejledning om GDPR.

LOG IND, tag en stærk kop kaffe eller te, læn dig tilbage, og gå i gang!

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik