Persondataforordningen

Persondatavejledninger: Så kom de endelig!

De første vejledninger fra Justitsministeriet om forståelse af persondataforordningen er nu endelig offentliggjort. Justitsministeriet vil løbende i samarbejde med bl.a. Datatilsynet udgive en række letlæselige vejledninger om persondataforordningen

Fra september 2017 til januar 2018 udsender Justitsministeriet i alt 13 vejledninger om persondataforordningens krav.

Se listen over de vejledninger, der vil blive udsendt.

Databeskyttelsesrådgivere (DPO)

Der er nu udsendt en vejledning om databeskyttelsesrådgivere (DPO). Du kan i afsnit 3 læse, hvornår man som privat virksomhed har pligt til at udpege en DPO. Offentlige myndigheder skal udpege en DPO, men når det drejer sig om private virksomheder, er der meget sjældent pligt til det. Herudover kan du læse om DPO’ens opgaver, kvalifikationer, stilling og inddragelse.

Hent vejledningen om DPO

Overførsel af personoplysninger til tredjelande

Den anden vejledning handler om overførsel af personoplysninger til tredjelande. Dvs. når du overfører persondata til en anden dataansvarlig eller til en databehandler til et land uden for EU eller EØS. Der er også tale om en overførsel, hvis en person fra et tredjeland får adgang til (at se) persondata, der ligger i EU.

Hent vejledningen om personoplysninger til tredjelande

Vejledningerne er udarbejdet af Justitsministeriet i samarbejde med Datatilsynet, Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen.

Links til flere vejledninger vil blive lagt i Persondatauniverset, når vejledningerne bliver offentliggjort.

Har du et spørgsmål?

Niels Ralund
Adm. Direktør
Tina Morell Nielsen
Jurist & Chefkonsulent
Henrik Theil
Kommunikationschef
Søren Willemoes
Kommunikationsmedarb.
Niels Preysz
Medlemschef
Micha Hansson
Webmaster & Medlemservice-ansvarlig
Esben Carbac Hansen
Salgsansvarlig
Simon Bjerremann
Analysechef
Anne K. Hansen
Eventchef
Pernille Trieb
Projektleder - er pt. på barsel
Birgitte Warming Juul
Projektleder
Magnus Glenn Hansen
Projektleder
Anna Risbjerg Omann
Studentermedhjælper - medlemsservice
Andrea Skou Pojezny
Studentermedhjælper - event
Frederik Holmershøj
Juridisk studentermedhjælper
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen