Persondataforordningen

GDPR: Ny guide hjælper dig med din risikovurdering

Datatilsynet og Rådet for digital sikkerhed har lavet en vejledning om, hvordan man laver en risikovurdering. Samtidig stilles der en gratis skabelon til risikovurdering til rådighed. Værktøjet vil navnlig være en hjælp for mindre virksomheder.

Sikkerhed for den registrerede er et af de grundlæggende principper ved behandling af personoplysninger. De foranstaltninger, som man skal iværksætte for at beskytte oplysninger om fysiske personer, skal vælges på baggrund af en vurdering af risikoen for, at f.eks. uvedkommende får adgang til oplysningerne (ved f.eks. hacking), at oplysningerne ved en fejl videregives til uvedkommende eller at oplysninger går tabt.

Når man som virksomhed behandler oplysninger om personer, har man pligt til at etablere et sikkerhedsniveau, der passer til de risici, der er for den registrerede.

I skal kunne vise Datatilsynet jeres risikovurdering.

Nu er der hjælp at hente. Datatilsynet og Rådet for digital sikkerhed har nemlig lavet en guide, du kan bruge, når du skal lave din risikovurdering. Den kan læses hos Datatilsynet.

Datatilsynets pressemeddelelse kan du også læse

Skabelon til risikostyring kan hentes her

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik