Persondataforordningen

Datatilsynet: Fokus ved GDPR-tilsyn første halvår 2019

Mens vi venter på resultatet af de GDPR-tilsyn, der blev gennemført efter den 25. maj 2018, har Datatilsynet offentliggjort en ny plan for tilsyn i første halvår 2019. En del af tilsynene vil rette sig mod private virksomheder.

Datatilsynet vil have fokus på følgende emner i de planlagte tilsyn med private virksomheder:

  • Brud på persondatasikkerheden: Datatilsynet vil udvælge 5 private virksomheder og undersøge, om de anmelder brud på persondatasikkerheden, som de skal.
  • Kryptering af e-mails: Datatilsynet vil undersøge, om to advokatfirmaer, et revisionsfirma og en fagforening anvender kryptering ved transmission af fortrolige og følsomme oplysninger pr. mail via internettet.
  • Den registreredes indsigtsret: Datatilsynet vil undersøge, om tre private virksomheder behandler indsigtsanmodninger, som de skal.
  • Kommerciel brug af persondata: Datatilsynet vil føre tilsyn med en privat virksomhed, der aggregerer som sammenstiller data til brug for videresalg.

Tilsyn i 2018

Ved de planlagte og nu gennemførte tilsyn i 2018 havde Datatilsynet fokus på sletning, behandlingshjemmel og behandlingssikkerhed. Vi afventer nu Datatilsynets offentliggørelse af deres undersøgelser og vurderinger, så vi kan blive klogere på Datatilsynets fortolkning af reglerne. Det vil selvfølgelig også blive ”interessant” at se, hvilke sanktioner Datatilsynet vil tage i brug, herunder størrelse af eventuelle bøder.

Tilsyn på baggrund af klager

Ud over de planlagte tilsyn, kan Datatilsynet iværksætte tilsyn på baggrund af klager modtaget fra borgere eller pressen eller på baggrund af konkrete henvendelser.

Relaterede artikler og links

Planlagte tilsyn 2019

Læs mere om tilsynene

Se de spørgeskemaer , som Datatilsynet anvendte i 2018.

Læs om kryptering af e-mails

Hvilke mail skal krypteres?

 

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik