Persondataforordningen

Datatilsynet om Brexit: Sådan overfører du personoplysninger til Storbritannien

I en ny vejledning gør Datatilsynet virksomheder klogere på, hvordan de skal overføre personoplysninger til Storbritannien, hvis Brexit ender med et hårdt brud, en aftale eller en tilbagetrækning.

Datatilsynet har offentliggjort en lettilgængelig vejledning til virksomheder, der overfører personoplysninger til Databehandlere eller Dataansvarlige i Storbritannien. I vejledningen opstiller Datatilsynet 3 scenarier for Brexit og redegør for, hvad du skal gøre i de tre situationer.

Hårdt Brexit

Kommer der et hårdt Brexit, skal du fra den 30. marts 2019 have et overførselsgrundlag for lovligt at kunne overføre personoplysninger til Storbritannien. Et overførselsgrundlag kan være en af EU-Kommissionens standardkontrakter.

Aftale med EU om Brexit

Bliver der indgået en aftale mellem EU og Storbritannien, vil der i perioden frem til den 31. december 2020 gælde samme regler som i dag – dvs. at Storbritannien bliver stillet som et EU-land.

Storbritannien trækker sin ansøgning tilbage

Trækker Storbritannien sin udmeldelse tilbage, forbliver Storbritannien et EU-land, og der vil ikke være nogen ændringer.

Læs vejledningen og se hvad du allerede nu kan gøre.

EU-Kommissionens standardkontrakter til overførsel af personoplysninger til 3. lande

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik