Webinar

Coronakrisen kradser, episode 4, Hør 4 e-handlere fortælle (online)

Tid
1. apr 2020 kl. 10.00-11.00
Sted (Se adresse)
Webinar - Hele landet
Pris
Gratis (Medlemmer)
300,- kr. ekskl. moms (Ikke-medlemmer)

Coronakrisen kradser - hør hvad e-handlerne gør - episode 4

Hvad er status hos de danske e-handlere? FDIH har inviteret 4 udvalgte e-handlere til at dele ud af deres erfaring her en måned inde i coronakrisen.

E-handelslandskabet forandrer sig nærmest døgn for døgn i disse uger. Det ene øjeblik gik bunden ud af omsætningen hos mange, og det andet øjeblik søger i hobetal af forbrugere ind på netbutikkerne parallelt med, at myndighederne lukker butikscentre og caféer og restauranter. Det er nu kun en måned siden, første corona-smittede patient blev konstateret i Danmark, og alt er forandret.

FDIH inviterer nu, for anden gang, 4 administrerende direktører for store danske netbutikker ind til webinar.

Du kan høre dem fortælle om:

 • Hvilke markante ændringer, de oplever i deres omsætning
 • Hvad de forventer af den kommende tid
 • Hvilke initiativer, de har taget, for at afbøde de forandringer, de oplever i disse uger

Der vil blive tid til at stille spørgsmål til de 4 e-handlere, som hiver en time ud af deres i forvejen travle dag for at dele ud af deres erfaringer. 

Talerne er:

 • Marianne Lyngby Pedersen, Adm.dir., Indeks Retail med kæderne Bog & idé, BOGhandleren og Legekæden
 • Joachim Latocha, Founder, Barons
 • Sebastian Petersen, Managing Director, Trendhim
 • Alexander Thygesen, CEO, Moodings

 

FDIH-webinar – sådan foregår det:

 1. Tilmeld dig her
 2. Du modtager et link pr mail, min. 30 min før webinaret starter - så du kan logge ind i god tid.
  Hvis du mod forventning ikke modtager mailen, så tjek dit spamfilter eller find linket her på siden.
 3. Hvis du oplever problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte Birgitte på tlf. 24970258/mail bwj@fdih.dk, eller Andrea på tlf. 7225 5612/mail asp@fdih.dk. Så vil de efter bedste evne guide dig ind i webinaret.

Deltag i webinaret her

Indeks Retail, Adm.direktør Marianne Lyngby Pedersen

Bog-ide.dk buldrer frem i coronakrisen. Indekstallene svinger, og de har været oppe og runde 700% på bog-ide.dk, hvor puslespil, brætspil, bøger og Keto kuren topper. ”Det er vildere end julehandlen. Ikke målt på omsætning alene men på intensitet, for vi får mange spidsfindige opkald med atypiske spørgsmål, som normalt bliver stillet ude i vores fysiske butikker” forklarer Marianne Lyngby Pedersen. Billedet er naturligvis et helt andet i de fysiske butikker, hvor tvangslukninger har sendt kæden markant under indeks 100. Indeks Retail A/S, som er kædekontor for de 3 frivillige kæder, Bog & idé, BOGhandleren og Legekæden, vil dog ikke sende medarbejdere hjem. Der bliver derfor tilbudt frivillig uddannelse med støtte fra Kompetencefonden, som et stærkt alternativ til at gribe ud efter hjælpepakkerne. ”Vi skal komme stærkere og klogere ud af denne prøvelse, som alle er udsat for, når de fysiske butikker åbner igen” slutter Marianne af.


Barons, Stifter Joachim Latocha

Barons er en nyere dansk skjorteproducent, som målrettet går efter at producere skjorter i højeste kvalitet til business segmentet, der ønsker et overskueligt udvalg.

Barons er en rendyrket webshop, hvor den digitale kundeoplevelse og service er afgørende. Barons primære konkurrenter er internationale skjortegiganter, som lige nu også er ramt af krisen.

Joachim har på det seneste gjort sig bemærket i ’Løvens hule’ med en investering fra Jacob Risgaard.

Corona-krisen har også ramt Barons primært på grund af usikkerhed om leverancer fra leverandørerne i Europa, da flere har sendt syerskerne hjem. Hvis leverandøren går konkurs, står Barons i en ny situation, som skal løses. Barons tager derfor ansvar overfor deres leverandører og har betalt udestående faktura før forfald. På efterspørgslen af skjorter er der lidt mere stille end normalt, men det er bestemt ikke her, at Joachim er nervøs. ”Vi er velsignet af at være agile og fleksible med en stærk online model, men også bekymret for, om vores supply chain kan holde til det her” forklarer Joachim.  

 

Trendhim, CEO Sebastian Petersen

Trendhim designer og sælger accessories til mænd, og er som mange andre e-handlere indenfor fashion også ramt af coronakrisen. Udover omsætningsnedgang er den internationale logistik den største udfordring lige nu. Under 24 timer tog det at udskifte en logistikpartner, som fik leveringsproblemer på et par af de 28 markeder, Trendhim under normale omstændigheder brillierer i. Lige nu er det umuligt at sende ordrer til Australien, og der er udfordringer i de europæiske lande, der er hårdest ramt af smittespredning af corona. ”Vi er heldige, at vi er i e-commerce, men knap så heldige med vores produkt.” siger Sebastian, og tilføjer, at de har ikke benyttet sig af hjælpepakkerne lige nu og har alle mand på arbejde men på distancen. ”Vi vil ikke spare os ud af det her, og all in all er vi ikke særlig hårdt ramt” fortæller Sebastian, og Trendhim arbejder benhårdt i marketing på at tilpasse sig situationen.

 

Moodings, CEO Alexander Thygesen

Moodings sælger boligindretning online og 90-95% af deres konkurrenter er fysiske butikker. Alligevel oplever Moodings voldsomme fald i omsætningen. ”Budgettet er krøllet sammen og smidt ud. Vi har tabt penge på en internationalisering, der aldrig blev til noget her i foråret. Det er kun 4 uger siden, vi fortalte i Finans, at nu gik vi ind i Norge som det første marked af 4 i foråret. Og se, hvordan den norske kurs er faldet nu” fortæller Alexander. Den største udfordring er derfor likviditet, da lageret var klar til denne internationalisering. Mange detailhandlere ville ikke være kede af index 100 lige nu, men hvis man så forstår, at Moodings lå på index 170 inden krise, giver det mere mening. ”Mit største håb er, at der kommer en revenge-shopping bølge” fortæller Alexander, der krisen til trods på ingen måde har mistet modet eller ambitionerne for fremtiden.

Tilmeldingen lukker om
0 dage 0 timer 0 min 0 sek

Priser

Dansk Erhverv medlemmer
Ikke-medlemmer

Gratis

300,- kr. ekskl. moms

Tilmeldingsfrist 1. april 2020 kl. 08.30

Webinar - Hele landet

Online
Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik