Digital Handels analyser af medlemmerne
Medlemsanalyser

Logistik analyse 2017

Logistik er en væsentlig konkurrenceparameter blandt danske webshops. Store og små virksomheder prioriterer dog de logistiske udfordringer meget forskelligt. Hvor vareleverandører er en udfordring for nogen, er kundernes forventninger udfordringer for andre.
Generelt er der dog stor optimisme i branchen, og langt over halvdelen forventer at fordoble antallet af pakker på 3 år.
FDIHs Logistik analyse 2017 er baseret på svar fra både medlemmer og ikke-medlemmer af FDIH.

Hvordan ser e-handlens logistikprofil anno 2017 ud?

Siden 2015 har antallet af netbutikker, blandt FDIHs medlemmer, der benytter flere end 5 distributører været konstant. Ifølge FDIHs e-handelsanalyse september 2017 vælger kunder den løsning, der er nemmest for dem. Derfor kan det betale sig for netbutikken, at tilbyde kunderne en variation af leveringsmuligheder, for hvad der er nemmest for den ene kunde er det ikke nødvendigvis for den anden.

Prisen har naturligvis også indflydelse på kundens købsbeslutning. Over halvdelen af de adspurgte netbutikker i Logistik analysen tilbyder fri fragt oftest betinget af et minimumsbeløb. Trods dette mener flere kunder, at danske netbutikker er dyre med levering, og starter derfor deres søgning i udenlandske webshops jf. e-handelsanalysen fra september

In-house løsning eller outsourced logistikløsning?

Om en netbutik vælger den ene eller anden løsning afhænger af, om virksomheden mener de løser opgaven med logistik og lagerhåndtering bedst selv, eller om de, ved at outsource logistikløsningen, får frigivet ressourcer til andre opgaver. Det er et begrænset antal virksomheder, der ønsker at flytte deres logistik til udlandet. Måske hænger det sammen med, at logistikløsningerne er blevet så komplekse, at flere virksomheder oplever behov for rådgivning?

Hvilke forventninger har e-handlere til logistikken i fremtiden?

Vil leveringsalternativet "Levering dag-til-dag", gratis returfragt eller noget helt tredje blive den vigtigste parameter for kunderne fremover? Svaret er hverken enten eller, men afhænger jf. de adspurgte netbutikker, af antallet af sendte pakker, og derved størrelsen på netbutikken. 

Om forbrugerne er villige til at betale ekstra for hurtig levering og andre services er der uenighed om, men flertallet er overvejende positive.

Log ind og læs hele Logistik analysen 2017

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik