Digital Handels analyser af medlemmerne
Medlemsanalyser

FDIHs Logistik analyse 2015

E-handlen vokser, og der er derfor stor optimisme hos netbutikkerne, hvor 80 % af butikker forventer at fordoble antallet af pakker, de sender i løbet af de næste 3 år. Dette og andre spændende resultater kan du læse i FDIHs 2015 logistik analyse, der undersøger logistikudfordringerne i e-handlen.

80 % af netbutikkerne vil fordoble antal pakker i løbet af 3 år

E-handlen vokser, og der er derfor stor optimisme hos netbutikkerne, hvor 80 % af butikker forventer at fordoble antallet af pakker, de sender i løbet af de næste 3 år, viser FDIHs nyeste undersøgelse af logistikudfordringerne i e-handlen.

Forventningerne til fremtidens leveringsformer er mere delte, hvor 35 % mener, at om 5 år er ekspreslevering inden for 8 timer det normale, mens 30 % er uenige i den betragtning. Resten svarer enten ”ved ikke” eller ”hverken/eller”. 

Download Logistik analysen 2015 nederst på siden.

En eller flere distributører?

I 2012 havde halvdelen (47 %) af butikkerne kun én distributør. Mens det i 2015 kun er hver fjerde (24 %), der kan nøjes med én, og antallet af butikker med mere end 5 distributører er fordoblet i samme periode.

”Netbutikkerne oplever kunderne som reelt interesserede i at få tilbudt forskellige leveringsformer, og derfor bliver flere leveringstyper et konkurrenceparameter i de kommende år. Undersøgelsen viser også, at kunderne er meget opmærksomme på fragtpriser, så vi vil se flere tilbud om gratis fragt,” siger Niels Ralund, administrerende direktør for FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel. 

Hvilke udfordringer oplever e-handlerne ift. logistik?

Netbutikkerne er dog langt fra enige om, hvilke konkurrenceparametre og udfordringer de møder i de kommende år. Især størrelse på butikken afgør, hvor man ser udfordringerne. De store fremhæver fx ordreændringer, mens de mindre og mellemstore butikker slås med lagerkapacitet som en udfordring.

Alle er dog enige om, at dataflow mellem IT-systemer er en udfordring.

”Så jeg forventer, at netop samspillet mellem IT til lager, hjemmeside og forsendelse får en fremtrædende plads i snakken mellem de flere end deltagere på FDIHs Logistikkonference torsdag i Kolding,” vurderer Niels Ralund.

Log ind og download Logistik analysen 2015 

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik