Digital Handels analyser af medlemmerne
Medlemsanalyser

Status for 3. kvartal: Netbutikkernes tårnhøje vækst og optimisme daler en smule frem mod julesalget

6 ud af 10 netbutikker kan bryste sig af fremgang i 3. kvartal sammenlignet med samme periode sidste år. Det er dog et lille fald i forhold til 2. kvartal, og netbutikkerne skruer lidt ned for forventningerne til det vigtige 4. kvartal.

Handelskrig. Økonomisk opbremsning. Tysk krise. Brexit.

Man skal ikke lede længe, hvis man som forbruger er på udkig efter årsager til at blive bekymret og skrue lidt ned for forbruget.

Det kan også mærkes hos flere danske netbutikker, konkluderer FDIH’s E-handelsbarometer.

Barometeret, der hvert kvartal tager temperaturen på dansk e-handel, viser, at det stadig går rigtig godt – 65 % af netbutikkerne havde fremgang i 3. kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

Netbutikkernes salg i 3. kvartal

Men væksten er ikke helt så markant som i 2. kvartal, hvor 72 % havde fremgang, påpeger analysechef i FDIH, Simon Bjerremann.

”Og ser vi på forventningerne til 4. kvartal, der jo indeholder Black Friday og julesalget, så er de lavere, end når vi normalt spørger om forventninger til det kommende kvartal. Selv om det stadig går godt, så falder optimismen med andre ord lidt.”

Analysechefen mener dog ikke, at det er så overraskende.

”Der har været talt rigtig meget om økonomisk opbremsning, handelskrige, den tyske krise osv., og tal fra Danmarks Statistik viser da også, at forbrugertilliden er dalende. Det kan ikke undgås, at det også påvirker stemningen hos netbutikkerne en smule.”

Netbutikkernes salg og forventninger

B2C klarer sig bedre end B2B – pureplayers bedre end omni-channel

Analysen viser ligeledes, at B2C virksomhederne klarer sig marginalt bedre end B2B, mens de rene netbutikker klarer sig bedre end virksomheder med omni-channel.

Det understreger bare, at den primære vækst sker online, slutter analysechefen.

vækst i netbutikkerne

Har du brug for hjælp?
?
Send os et spørgsmål

Hvis du har et spørgsmål, så efterlad os en besked og vi vil svare tilbage hurtigst muligt.

Tak for din besked! Der skete en fejl, prøv igen
Vores persondatapolitik